Facebook, 2014 yılının ilk çeyrek sonuçlarını bugün açıkladı. Rekor denilebilecek kar ve gelir artışı yaşayan şirket mali sonuçlarda bir rekora daha imza atarak 1 milyar kullanıcı sayısını aştı.
Açıklanan rakamlara göre, Facebook’u mobil olarak kullanan aktif kullanıcı sayısı 1 milyarı aştı. Facebook’u masaüstü ve mobil kullanan aylık aktif kullanıcı sayısı ise tam 1.28 milyar oldu.
Facebook, reklam gelirleri konusunda da kendini büyütmeye devam ediyor. Mobil aktif kullanıcı sayısında meydana gelen gözle görülür artış, mobil reklam gelirlerine de yansımış durumda. Buna göre Facebook reklam satış gelirlerinin yüzde 59′unu mobilden elde ediyor.
Günlük aktif kullanıcı sayısı 802 milyona ulaşan Facebook, günlük mobil aktif kullanıcı sayısı ise 609 milyon. Facebook’un 2014 yılının ilk çeyreğinde elde ettiği toplam gelir ise tam 2.27 milyar dolar ve bu rakam, bir yıl öncesine göre yüzde 82 artmış durumda.



Facebook’un mobil reklam gelirlerini mobil kullanıcı sayısına paralel olarak artırması ve özellikle Google ve Twitter’ın da aksiyon aldığı uygulama indirmeye yönelik mobil reklam modelinden oldukça büyük kazançlar elde ettiği ortaya çıkıyor. Facebok’un 2013 son çeyreğinde mobil gelirlerinin toplam reklam gelirlerindeki payı yüzde 53 iken, son çeyrek itibariyle bu rakam yüzde 59′a yükselmiş durumda.
2013 yılının son çeyreğine kıyasla aylık aktif kullanıcı sayısını yüzde 4, günlük aktif kullanıcı sayısını ise yüzde 5.9 oranında büyüten Facebook, günlük mobil aktif kullanıcı sayısını da yüzde 9.5 oranında yükseltmeyi başlamış.  Facebook’un ortak görüşe göre 2.5 milyar dolar gelir elde etmiş olması da beklentilerin üzerinde olarak nitelendirildi, hisse başına 0.24$’lık kazanç beklenirken, Facebook hisse başına 0.34$ kazandırdı.
Bu arada Facebook, Q1 sonuçlarını açıkladığı basın bülteninde, Facebook’un CFO’sunun değiştiğini de resmi olarak açıkladı. Buna göre Facebook CFO’su  David Ebersman, koltuğunu Zynga’nın eski CFO’su David Wehner’e devredecek.