Facebook, dünyada KOBİ’lerin video kullanımına ilişkin verilerini yayınladı. Veriler, KOBİ’lerin yaratıcı video çalışmalarını Facebook’un geniş erişim gücü ile birleştirip yeni bir tanıtım yöntemi geliştirdiklerini gösteriyor. Örneğin İtalyan giyim markası Replay süper esnek jeanleri için ilginç bir reklam çalışmasına imza attı ve süper esnek jeanlerinin normalde uygun olmayacak durumlarda bile giyilebileceğini vurgulayan Futbol videosu 22,900 kez, Twerking videosu ise 89,833 kez görüntülendi.
Diğer yandan, Dine30, insanları daha hareketli olmaya teşvik etmek için Norveç Sağlık Departmanı ve ünlü isimlerle işbirliğine girerek bir Facebook videosu hazırladı. İnsanları günde en az 30 dakika fiziksel aktiviteye yönlendirmeye çalışan firma, günlük hareketlerin egzersize dönüşebildiğini gösteren esprili videoyu Facebook sayfasında paylaştı. Firmanın videosu 43.420 kez görüntülendi ve 1.012 kez paylaşıldı.  
 
Genel Facebook video istatistikleri
- Eylül 2014’te dünyada 800,000’in üzerinde KOBİ, 3 milyonu aşkın video yayınladı.
- Bu videoların %84’ü ABD dışından yüklendi.
- Geçen yılla karşılaştırıldığında; bu sene video yayınlayan KOBİ sayısının neredeyse ikiye katlandığı ve yayınlanan video sayısının da neredeyse üçe katlandığı görülüyor. (Facebook’taki KOBİ’lerin sayısı ve bu işletmelerin yüklediği videoların sayısı baz alınmıştır)