Facebook, Atlas reklam platformunun yeni versiyonunu kullanıma sunduğunu açıkladı. Atlas, bugünün pazarlama koşullarıyla mücadele edecek şekilde yenilendi. İnsanların gittikçe daha çeşitli cihazlarda daha fazla zaman geçirmeleri tüketici davranışlarını büyük ölçüde değiştirdi. Bunu göz önünde bulundurarak yenilenen Atlas, farklı cihazlar üzerinden insanlara ulaşarak, internet üzerinde beğenilen ürünlerin mağazadan satın alınmasına giden yolda etkin bir rol oynuyor. 
İnsan odaklı bir pazarlama çözümü olan yeni Atlas, çevrimiçi kampanyaları, çevrimdışı satışlara dönüştürerek dijital pazarlama faaliyetlerinin gerçek satış rakamlarına yansımasını sağlıyor. Atlas’ın yeni kullanıcı arayüzü, bugünün medya planlamacılarının yoğun temposuna uygun bir şekilde tasarlandı. Yerleşik hedefleme ve ölçüm özelliklerine sahip olan Atlas, farklı cihazlar arası pazarlamayı kolaylaştırmasının yanı sıra performans raporlama ve ölçüm fırsatı da sunuyor. Elde edilen veriler, medya planlamasının daha doğru yapılmasını ve bütçenin daha etkin kullanılmasını sağlıyor.
Atlas’ın ilk iş ortağı ise Omnicom oldu. Böylece Omnicom’un müşterileri Atlas’ın yeni özelliklerinden ilk faydalanan firmalar olacak.