Facebook'un yeni servisi Teşükkür Et - Say Thanks ile üyeler arkadaşları için özel videolar oluşturabiliyor. Ortak paylaşılan fotoğraflardan oluşan video yine Facebook üzerinden paylaşılıyor. Yeni hizmet Türkiye'de de kullanılabiliyor.



Dünya çapında 1.35 milyar üye sayısına ulaşan Facebook, yeni servislerle etki alanını geliştirmeye çalışıyor. Firmanın kullanıma sunduğu Teşekkür Et  - Say Thanks hizmeti de bunlardan biri. Adından da anlaşılacağı gibi arkadaşların birbirlerine olan minnetarlıklarını ifade etmeye yarayan Teşekkür Et servisinde ortak fotoğraf ve paylaşımlardan bir dakikalık bir video hazırlanıyor.

Videoda o iki kişinin ortak paylaştığı fotoğraflar bulunabildiği gibi üye kendisi başka fotoğraflar da yükleyebiliyor. Oluşturulan videonun bazı yerlerinde yazılar da çıkıyor. Facebook tarafından otomatik olarak oluşturulan videodaki bu yazılar şimdilik İngilizce.
Videolar iki farklı temada hazırlanabiliyor: Biri 'Old Friend' diğeri ise 'Friends'. Temaları farklı kurgu ve cümlelerle oluşturulduğu için videolar da farklı oluyor. Yeni servis mobil cihazlar üzerinden de kullanılabiliyor ve oluşturulan video yine Facebook üzerinden paylaşılabiliyor.

https://www.facebook.com/thanks adresinden kullanılabilen yeni servis sayesinde istenen arkadaş için özel videolar oluşturulabiliyor.

Kaynak: Facebook