Kendi dijital asistanını geliştirmek için düğmeye basan Facebook, ayrı bir uygulama haline getirdiği mesajlaşma platformu Facebook Messenger’a entegre edilecek ‘Facebook M’ isimli proje için testlere başladı. 
Bir Facebook geliştiricisi tarafından yapılan paylaşımlara göre, Facebook M, Siri ve Cortana’nın aksine alışveriş odaklı olacak.
 

Cinsiyeti olmayacak
İngiliz ajan James Bond’un sekreteri ‘Moneypenny’nin adını alacağı iddia edilen dijital asistanın kullanıcıların istekleri doğrultusunda alışveriş tavsiyeleri, istenmesi halinde satın almalar ve rezervasyonlar yapacağı belirtiliyor.
Apple’ın Siri ve Microsoft’un Cortana uygulamalarına benzer bir kullanım sunacak olan Moneypenny’nin bu uygulamaların aksine bir cinsiyeti olmayacak.
Bugün ABD’nin San Francisco kentinde yaşayan bazı kullanıcılarının kullanımına test amacıyla açılan asistanın ne zaman 1.4 milyar Facebook üyesine hizmet vermeye başlayacağına dair bir bilgi ise bulunmuyor.  İlk etapta iOS platformuna gelmesi beklenen dijital asistanın uzun vadede Android ve Windows platformlarına da entegre olması bekleniyor.