Fenerbahçe Yandex, kulübün başkanı Aziz Yıldırım’ın üzerinde titrediği bir proje. Çünkü işin ucunda çok büyük maddi kazanımlar bulunuyor. Eğer tahminler beklendiği gibi gerçekleşirse Fenerbahçe’nin kasasına bir yıl içerisinde sadece bu uygulama sayesinde 36 milyon dolarlık bir bütçe eklenmiş olacak.

Peki bu proje nasıl işliyor? Öncelikle Fenerbahçe Yandex arama motorunu bilgisayarınıza indiriyorsunuz ve gün içerisindeki tüm aramalarınızı buradan yapıyorsunuz. (arada Google kaçamakları muhakkak olacaktır, fazla kasılmayın) Her bir taraftar gün içerisinde en az 40 arama yaparsa kulübüne yıllık 36 dolar gelir sağlamış olacak. Şimdiye kadar 185 bin Fenerbahçelinin indirdiği Fenerbahçe Yandex arama motorunda bu rakam yıl sonuna kadar 1 milyona ulaşırsa, kulübün kasasına girecek olan para yıl sonunda 36 milyon dolar olacak.

Projenin yaklaşık 1 hafta önce başlamış olmasına rağmen 185 bin indirme rakamına ulaşılması gerçekten çok önemli bir başarı. Fakat Aziz Yıldırım bu projenin üzerinde o kadar çok duruyor ki ziyarette bulunduğu her kişiye ‘Fenerbahçe Yandex’i bilgisayarına indirdin mi?’ diye sorular soruyor. Uygulamanın 18 Eylül’den itibaren Android’e, Ekim ayında ise iOS platformuna gelmesinin ardından 185 bin olan rakamın yıl sonuna kadar 1 milyona çıkması bekleniyor.

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe taraftarı projeye sahip çıkmaya devam ederse önümüzdeki yıl Robben ve Zlatan Ibrahimoviç’in transfer edilmesinin çok daha kolay olacağını söyledi.