İnternet arama motoru Google Inc.'in cep telefonlarında reklam vermeye geçişinde zorlanması ve satışların tahminlerin altında olmasıyla maliyetleri arttı.

Bloomberg'in verilerine göre Google'ın ortaklara geçen satışlar hariç cirosu ilk çeyrekte 12.2 milyar dolar ile analistlerin 12.3 milyar dolar beklentisinin gerisinde kaldı.

Google'ın kitlesi istikrarlı bir şekilde, şirketin masaüstü ve tabletlerdeki pazarlama noktalarından daha az para kazandığı akıllı telefonlara geçiş yapıyor. Facebook Inc. ve diğer rakipler de Google'ın internet pazarındaki hakimiyetini tehdit ediyor. Şirketin CEO'su Larry Page promosyon satın almak için daha fazla reklamcı çekerek toplam hacmi yüzde 26 artırmayı başarsa da, ortalama reklam fiyatı yüzde 9 düştü.

Google'ın net geliri ilk çeyrekte hisse başı 5.04 dolar olmak üzere, bir yıl önceki 3.35 milyar dolardan 3.45 milyar dolara yükseldi.

Yakın vadede en büyük riskin mobil alan olduğuna dikkat çeken S&P C apital IO Inc.'in analistlerinden Scott Kessler, "Mobil kesinlikle Google ve diğer oyunculara hacim konusunda yardımcı oluyor, ancak fiyatlamaları olumsuz etkiliyor" dedi.