Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmeleri sırasında Fatih Projesi'ni eleştiren  CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, "Bilişim sınıfı dediklerinden internet kafe bile olmaz" dedi. 

Aksünger, FATİH Projesi'ne değinerek şunları kaydetti:

"FATİH Projesi için bir bakanımız ne demiş? Üretilecek tablette sadece kullanılacak cam yüzeyin ithal edeceğini aktaran Sayın Ergün 'sadece cam yerli olmayacak, bununla ilgili yatırım yapılabilir ama gerek yok çünkü dünyada arz fazlası var. Projenin ders içeriğine dönük yazılımlarını Milli Eğitim Bakanlığı yapacak, geri kalan yüzde 86'sı da yerli olacak' demiş. Yüzde 14'ü 'ithal diyorsun' değil mi? Yüzde 14'ü yerliyse ben milletvekilliğinden istifa edeceğim, çok net söylüyorum."

"HİÇBİRİ ÇALIŞMIYOR"

Başbakan'ın "30 bin tane bilişim sınıfı yaptık" sözüne takıldığını belirten Aksünger, "Kabul yaptınız. Hiçbiri çalışmıyor, internet kafe bile olmaz onlardan. Hiçbirinin başında bir öğretmen bile yok. 6-7 milyar dolarlık yatırım da çöpe gitti" diye konuştu.