140 karakterlik mesajlarla adeta tüm dünyayı kendisine bağlayan ve milyonlarca kullanıcıyı elinde bulunduran Twitter, gelirlerin istenilenden düşük olması, maliyetlerin de artması sonrası ciddi tasarruf yoluna gitmeye hazırlanıyor.

ABD’nin San Francisco şehrinde kurulan ve buradan hızla büyüyerek 35 farklı ülkede 4.100 çalışanıyla faaliyet gösteren Twitter’daki işten çıkarma operasyonunun neredeyse şirketin yarısını kapsayacağı, gelen bilgiler arasında.

Konuya yakın bir kaynak adım adım küçülme yaşanacağını bu yüzden bunun zaman alabileceğini ifade ediyor. Twitter sözcüsü ise bu konuda bir bilgi vermedi. 38 yaşındaki Dorsey, şirketin yeniden atağa kalkması adına önce Twitter’ın CEO’su Dick Castollo ile yolları ayırmış ardından işin başına geçmişti.

Harcamalar patladı!

Şirketin şu sıralar yaşadığı en büyük sıkıntıların başında yeni kullanıcı ve gelir yaratmak konuları geliyor. yaşanan bu gelişmeler de ABD’de borsada şirket hisselerine olan ilginin dip seviyelere inmesine yol açıyor.

Twitter’ın son yayımlanan raporunda harcama kaleminin toplamda 633 milyon dolara ulaşarak, yüzde 37’lik ciddi bir artışa işaret etmesi de şirket için bir diğer olumsuzluk olarak görülüyor.

Bununla birlikte Instagram, Snapchat ve WhatsApp gibi rakiplerin son dönemde adeta soluksuz büyüyor olmaları da şirket için oldukça ciddi bir tehlike olarak dikkat çekiyor.

Yeni rakiplerin, milyarlarca dolarlık Reklam pastasındaki paylarını artırmaya başlamaları, sadece Twitter cephesini değil şirketin yatırımcılarını da tedirgin ediyor. Piyasa değeri 20 milyar doları bulan şirketin hisseleri Dorsey isminin öne çıkmasının ardından yükselişe geçmişti.

Analistler ‘olumlu’

Gartner analisti Brian Blau, atılacak olan adımların ve yeni CEO’nun Twitter’ın geçmişteki günlerine geri dönüş için olumlu mesajları da beraberinde getirdiğine inanıyor.

Jack Dorsey, operasyonu yeniden devralmasının ardından yaptığı açıklamada, çalışanların bundan böyle daha hızlı öğrenme ve daha hızlı hareket etme yoluyla yeni bir takım olacağını bildirmişti.