Microsoft Edge, Windows 10'la birlikte kullanıma sunuldu. Microsoft, Edge'i Google Chrome ve Mozilla Firefox ile daha güçlü şekilde rekabet edebilmesi için gelişmiş fonksiyonlarla donattı. Ancak planlanan bazı özellikler daha sonraki güncellemelerle kullanıcılara sunulacak. Bunlardan birisi de eklenti desteği.

Symantec'in amiral gemisi Norton Antivirus, eklentileri desteklemediği gerekçesiyle kullanıcılarına, Edge yerine farklı bir tarayıcıyı kullanmalarını öneriyor. Bunun nedeni ise Norton Online'ın kullanıcıları korumak için kendi eklentilerini kullanması.



Microsoft Edge'in şu an için eklenti desteklemiyor olması bir anlamda Norton'un pek işine gelmiyor. Popüler antivirus yazılımı daha etkin bir koruma sunmak için filtreleme kullandığını ve bu nedenle kendi eklentisinin önemli olduğunu öne sürerek kullanıcıları eklenti desteği olan tarayıcılara yönlendirmeye çalışıyor.

Microsoft Edge için eklenti desteğinin, 29 Temmuz'daki Windows 10 resmi sürümüyle birlikte gelmesi zaten beklenmiyordu. Geciken bu desteğin, Edge'in benimsenmesinde önemli bir etkiye sahip olup olmayacağını ise zaman gösterecek.