Twitter’ın satın aldığı Periscope uygulaması, iOS işletim sistemi yanında son olarak Android’e de geldi. Ücretsiz uygulama, kullanıcılara istedikleri konuda canlı yayın yapma şansı veriyor. Kullanıcılar, Amerika'daki bir konserden tutun evdeki günlük hallerine kadar her konuda canlı yayın yaparak takipçileriyle paylaşabiliyor.

Periscope uygulaması kısa sürede popüler oldu ve çok sevildi. Peki  Periscope yayını yaparken abone sayınızı nasıl arttırabiliriz?

PERİSCOPE İLE YAYIN YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
İlk olarak uygulamayı doğru bir şekilde çalıştırdığınızdan ve kullandığınızdan emin olun. Eğer Twitter üzerinden giriş yapılıyorsa Watch, Broadcast ve People gibi seçenekler karşınıza gelecek. Watch dediğinizde o sırada yayın yapan insanlara ulaşabilir, yayınlarını izleyebilirsiniz. Broadcast, adından da anlaşılacağı üzere sizin yayına başlamanızı sağlayan sekme. People ise Periscope üzerinde popüler olan hesaplara ulaşmanızı sağlıyor. Programı iyice anladıktan sonra kullanmaya ve yayına hazırsınız. 

TAKİPÇİ SAYISINI NASIL ARTTIRABİLİRSİNİZ?
Öncelikle amacınızı doğru belirlemenizde fayda var. Neyi göstermek veya neyi anlatmak istiyorsunuz? ya da kimlere yönelik bir yayın olacak? Güncel bir konuya mı değineceksiniz, bir mekanı mı tanıtacaksınız, bulunduğunuz bir konferanstan mı bağlanacaksınız veya esprili içerikler mi sunacaksınız...
Bu ve bunun gibi konuları önceden belirlemek çok önemlidir. Bu sayede  hem insanların vaktini almamış olursunuz hem de takipçi sayınızı artar. Güzel ve orijinal konular belirlemek faydalı olabilir. Daha sonra yayını yaptığınız mekana dikkat edin. Güzel bir fon ve iyi aydınlatılmış bir mekan görsel açıdan da takipçilerinizi memnun eder. Biraz ışık ve kadraj bilgisi de olmalı. Telefonu çok fazla sallamamaya özen göstererek düzgün kadrajlar yapmanız daha fazla beğeni almanızı sağlar. Kendi görünümünüze de özen göstermelisiniz. Youtube fenomenlerine baktığınızda hepsinin güzel gördüğü ortada. Periscope için de aynısı geçerli, hem de tekrar şansınız yok. O yüzden nasıl göründüğünüze çok dikkat edin. Sosyal bir kullanıcı olun, diğer kullanıcıları ve trendleri takip edin. Siz başkalarını takip ettikçe size de kullanıcılar geleceğini unutmayın. Günün hangi saatlerinde yayın yapmak daha çok takipçi getirir derseniz, prime time dediğimiz 19:00 ile 22:00 saatleri arası hit alabilirsiniz.

Periscope İle Canlı Yayın Yapma

Bir Periscope hesabı oluşturun. Periscope hesabı nasıl olşuturulur bilmiyorsanız: Periscope hesabı nasıl oluşturulur?
Periscope 'u açın.
Periscope uygulamasında alt ortada bulunan Kamera simgesine dokunarak Broadcast Tab sekmesini açın.
Canlı yayınınıza bir ad, bir açıklama girin. Bu açıklama canlı yayınınızı tanımlayan bir açıklama olsun.
Konumunuzu belirten Konum ayarları (Location Settins)nı ayarlayabilirsiniz.
Ayrıca canlı yayının gizli (private) veya genel olmasını sağlayacak simgeleri göreceksiniz.
Start Broadcast dokunarak canlı yayına başlayabilirsiniz.