E-Devlet portalının hizmete girmesiyle beraber artık, SGK bilgilerinizi internet üzerinden ve tek bir sayfadan öğrenebilirsiniz. E-Devlet üzerinden SGK hizmet dökümü, gün sorgulama ve borç sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. SGK borç sorgulama ve SGK borç sorgulama sonrası ödeme işlemlerinin nasıl yapılacağını aşağıdaki yazıdan öğrenebilirsiniz..

Sigorta mükellefleri dijital platform üzerinde bulunan e-Devlet sistemi üzerinden kolay ve güvenli bir şekilde sigortalarının en yeni ve en güncel bilgilerini öğrenebilme fırsatı sağlıyor.

Bu sayede vatandaş, artık Sosyal Güvenlik Kurumu’nun il ve ilçelerde bulunan kurum binalarına gitmek zorunda kalmadan 7 gün 24 saat güvenli bir şekilde online olarak sigortalarının güncel bilgilerine erişim sağlayabilme fırsatına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemi üzerinden SGK sorgulama işlemlerini yapılabilmesi için e-Devlet sistemine giriş yapılması gerekiyor. Sigorta mükellefleri dijital platform üzerinde yer alan turkiye.gov.tr adresinden erişim sağlayabildikleri sisteme giriş ekranından ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapabiliyor. E-Devlet sistemine giriş işlemleri esnasında vatandaşların en çok kullandıkları giriş yöntemlerinin başında e-Devlet şifresi geliyor.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK PRİM SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E-Devlet şifresi herhangi bir PTT şubesinden kimlik ibrazı ile cüzi bir ücret karşılığında alınabiliyor. Sigorta mükellefleri T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleri ile sisteme giriş yaparak, SGK sorgulama işlemlerini online olarak gerçekleştirebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-Devlet sistemi üzerinde yer alan online hizmetlerine e-hizmetler sayfasından ulaşılabiliyor. Sigorta mükelleflerinin e-hizmetler sayfasında yer alan alfabetik sıralamalı kamu kurumları ve bu kurumların online hizmetleri içerisinden Sosyal Güvenlik Kurumu ve kuruma ait olan online hizmetlere ulaşabiliyor. E-Devlet SGK sorgulama işleminin bu aşamasında sigorta mükelleflerinin bağlı bulundukları sigorta koluna göre seçimlerini yapmaları gerekiyor.

Sıralı vaziyette bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulamaları 4A, 4B ve 4C sigorta kolları için ayrı ayrı listelenen uygulamalar içerisinden bağlı bulunan hizmet bilgisi seçeneğine tıklanması gerekiyor. Bu kapsamda SSK sigortalısının e-Devlet SSK sorgulama işlemi sırasında Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 4A sigorta hizmetleri listesindeki ‘4A hizmet bilgisi’ seçeneğine tıklamaları gerekiyor. Bu şekilde sigorta sorgulamasını yapan SSK sigortası mükellefleri SSK sicil numarası, işe ilk giriş tarihi, güncel prim ödeme gün sayısı, güncel hizmet süresi, işe giriş ve çıkış tarihleri, dönem bazında prim ödemeleri ve toplam kazanç gibi sigorta bilgilerinin en güncel ayrıntılarına kolay bir şekilde erişim sağlayabilme imkanına sahip olabiliyor.

İnternete bağlanılabilen her yerden bu sigorta sorgulama işlemleri e-Devlet sistemi üzerinden güvenli bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformda bulunan E-SGM uygulamasının ise çok kısa bir süre içerisinde geliştirilmiş ve daha kaliteli hale getirilmiş ara yüzü ile hizmete başlamasından sonra E-SGM uygulamasından da T.C. ile sigorta sorgulama işlemleri şifresiz olarak yapılabilecek.