Sakarya İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca, sosyal medyadan asılsız paylaşım yapanlar hakkında "Bilişim yoluyla sosyal medya üzerinden halkı korku ve paniğe düşürecek paylaşımda bulunmak" eyleminden de soruşturma başlatıldığı belirtildi.

"Kamuoyunda 'Sosyal Medya Yalanları Patladı' haberi içeriğinde, halkı korku ve paniğe düşürecek haberlerin yer aldığının görülmesi üzerine görevlilerimizce yapılan araştırmada, bunu sosyal paylaşım siteleri üzerinden S.A.G'nin profil sayfasında yayımladığı belirlenmiştir" ifadeleri kullanılan açıklamada, görüşmede bu kişinin, "kendi profilinden paylaştığı haber içeriğini daha sonra kaldırdığını" söylediği kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu kişi, 'ne şekilde bilgiye ulaştığı' sorulduğunda ise 'kendisinin de şu an hatırlayamadığı birtakım internet sitelerinden bulduğunu, bu bilgilerin doğruluğu konusunda bilgisinin olmadığını' belirtmiştir.

'Gençliğinin Sakarya'da geçmesinden dolayı böyle bir bilgiyi paylaştığını ancak bilgilerin doğruluk derecesini bilmediğini' ifade etmiştir. İncelemede şahsın ilimizde ikamet etmediği, başka bir ilden paylaşımda bulunduğu belirlenmiştir.

Konuyla ilgili adı geçen şahıs hakkında 'Bilişim yoluyla sosyal medya üzerinden halkı korku ve paniğe düşürecek paylaşımda bulunmak' eyleminden Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca gerekli adli tahkikata başlanmıştır. İlimizdeki huzur ve güven ortamının muhafazası için çalışmalarımız aralıksız devam edecektir."