Twitter Başkan Yardımcısı Colin Crowell'in Ankara'da gerçekleştirdiği ve 'Şirketin mahkeme kararlarına uygulama sözü'yle sonuçlanan kritik ziyarette heyet içinde yer alan Türk danışman, Türkiye'nin dev holdinglerinden biririn de eski üyesi çıktı.
"Esas Danışmanlık" adıyla kendi danışmanlık firmasının yanı sıra ABD eski Dışişleri Bakanı Madeleine Albright'ın sahibi olduğu Albright Stonebridge Group'un Türkiye temsilciliğini de yürüten Hakan Akbaş, Sabancı Grubu'nun eski üst düzey yöneticilerinden biri.
 Akbaş'ın Twitter heyetinin üyesi olması ise Albright Stonebridge bağından kaynaklanıyor. Albright Stonebridge, Twitter'ın Türkiye ve adı açıklanmayan bazı gelişmekte olan ülkelerdeki faaliyetlerine yönelik danışmanlığını yürüten Akbaş, 'yasak'la gelen Ankara temasları için, "Cromwell'in ziyareti 5 Mayıs'a planlanmıştı ancak gelişmeler gereği ziyareti erkene çekmelerini istedik. Kişisel temaslar kurulunca başarılı bir ziyaret oldu" dedi. 
HAKAN AKBAŞ KİMDİR?
 Hakan Akbaş hakkında Esas Danışmanlık şirketinin sitesinde şu bilgiler yer alıyor;
"20 yılı aşan ABD, Avrupa, Çin ve Orta Doğudaki uluslararası iş tecrübesiyle, 5000 kişiyi aşkın çalışanı ve $2,5 milyar dolarlık satışlı şirketlere başarıyla liderlik etmiştir. İlaveten satış, iş geliştirme, strateji ve pazarlama konularında geniş tecrübesi olan Hakan Akbaş, sigorta, bankacılık, enerji, perakende, lastik ve otomotiv, çimento ve yapı malzemeleri, kağıt ve olmuklu mukavva, turizm ve teknoloji sektörlerinde de önemli görevler icra etmiştir.
Hakan Akbaş ESAS danışmanlık şirketini kurmadan önce Türkiye’nin en köklü ve saygın grubu olan Sabancı Holding’te iki ayrı Grup Başkanlığı görevini yürütmekteydi. İlk görevi 22 milyarlık Holding’in Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanı olarak tüm şirketlerin stratejilerinin oluşturulması, 3 yıllık iş plan ve yatırımlarının planlanması, tüm stratejik ortaklıklar ve satın almalarından sorumluydu. İkinci görevi ise grubun sigorta, tekstil, ilgili perakende ve teknoloji şirketlerinden sorumlu olarak Aksigorta, Avivasa, Yünsa ve Bimsa’yı icradan sorumlu Yönetim Kurulu Başkanı olarak yönetmekteydi.
İlaveten Financial Times tarafından dünyanın en güçlü 3 iş kadını olarak gösterilen Güler Sabancı’nında danışmanı olarak çalıştı.
Sabancı Grubu’nda Avivasa Yönetim Kurulu Başkanı, Yünsa (Halka Açık) Yönetim Kurulu Başkanı, Bossa (Halka Açık) Yönetim Kurulu Başkanı, Aksigorta (Halka Açık) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Kordsa Global (Halka Açık)  Yönetim Kurulu Üyesi, Temsa Global Yönetim Kurulu Üyesi, Olmuksa (Halka Açık) Yönetim Kurulu Üyesi, Inovent Yönetim Kurulu Üyesi, Bimsa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıs ve Donkasan Yönetim Kurulu Üyesi görevlerini yerine getirdi.
Türkiye ye 2006 yılında dönen Sn. Akbaş Amerika Birleşik Devleteri’nde sırasıyla EMC (Document Sciences) şirketinde Chief Marketing Officer olarak, $10 milyar dolarlık satışlarıyla Xerox Global Services’de kurucu üyesi olarak satış, pazarlama ve iş geliştirme operasyonlarının başında bulunmuş, vede Accenture danışmanlık şirketinde strateji danışmanı olarak görev almıştır.
Hakan Akbaş’ın aktif olarak Akenerji, Kraft International, Inci Holding Yönetim Kurulu ve dünyanın en önde gelen danışmanlık firmalarından Accenture’ün ve Sigorta Brokerligi Sirketi AON’un Bölgesel Danışma Kurulu üyeliklerini icra etmektedir."