Sosyal medya uzmanlarını hesapların yönetimini yaparken etkileşim yaratacak içerikler üretmek kadar hızlı olabilmek de zorluyor. Gündemi kaçırmamak, diğer yandan rakiplerin ne yaptığını kontrol etmek gibi işlemleri bir arada yürütmek için sosyal medya yöneticilerinin hızlı karar verip hızlı hareket etmeleri de gerekiyor.
 
Özellikle birden fazla hesabı kontrol eden sosyal medya yöneticilerini hem takip, hem paylaşım açısından hızlı olmaya iten bu durumun Twitter‘da kolay bir yolu var. Zira Twitter kısa yolları sayesinde birkaç tuşa basarak bu süreci çok daha kısaltmanız olası.
 
Bu yüzden sosyal medya uzmanlarına zaman ve hız kazandıracak, onları daha verimli kılacak Twitter kısa yollarını aşağıda derledik.
 
Ana sayfaya dönmek : g h
 
Başka profilleri gezerken haber akış sayfanıza geri dönmek için scroll down-up yapmak, farenizi kullanmanıza gerek yok. Klavyedeki “g” ardından “h” tuşlarına basarak ana sayfanıza anında geri dönebilirsiniz.
 
Profil sayfanızı açmak: g p
 
Twitter’da profiller, arama sonuçları sayfaları arasında gezerken geri tuşuna basamayacak kadar profilinizden uzaklaştıysanız bu işlemi klavyenizdeki iki tuşa basarak çözebilirsiniz. Önce “g” sonra “p” tuşuna bastığınızda olduğunuz sayfadan direkt olarak kendi profil sayfanıza yönlendirileceksiniz.
 
Direkt mesajlara gitmek : g m
 
Direkt mesaj geldiğini telefonunuza gelen bildirimden farkettiniz. Bu mesajlara ulaşmak için hızlıca “g” ve “m” tuşlarını kullanabilirsiniz.
 
Etkileşimleri görmek: g c
 
Sosyal medya yöneticilerinin en fazla takip etmek zorunda olduğu sayfa etkileşimler/bildirimler sekmesi. Gelen mention’lar, retweet’ler ve favorileri görüntülemek için ise “g “ve “c” tuşlarına basmanız yeterli.
 
Sadece mention’ları görüntülemek: g r
 
Yönettiğiniz sayfaya gelen mention’ları ve sizden bahseden tweet’leri görmek istiyorsanız klavyenizin “g” ve “r” tuşlarını kullanabilirsiniz.
 
Diğer kullanıcıların profiline gitmek: g u
 
Twitter arama kutucuğunu kullanmadan hızlıca birinin profil sayfasına gitmek istiyorsanız sırasıyla “g” ve “u” tuşlarına basın. Çıkan kutucuğuna görüntülemek istediğiniz kullanıcının adını yazmanız yeterli.
 
Yeni tweet yazmak – n
 
Acil tweet paylaşmanız gerektiği durumlarda da Twitter’ın hangi bölümünde, sayfasında olursanız olun “n” tuşuna basarak tweet yazma kutucuğuna ulaşabilirsiniz.
 
Direkt mesaj göndermek – dm
 
Birine direkt mesajla ulaşmak istediğiniz durumlarda da olduğunuz sayfadan ayrılmadan “d” ve “m” tuşlarına basarak mesaj yazma kutusuna ulaşarak mesajınızı karşı tarafa hızlıca iletebilirsiniz.
 
Favorilere almak – f
 
Bir tweet’i favorilerinize almak istediğinizde ise “f” tuşunu kullanabilirsiniz. Aynı şekilde favorilere aldığınız tweet’i favori olmaktan çıkarmak için de “f” tuşuna basabilirsiniz. Ancak bunda dikkat edilmesi gereken nokta bu özelliğin haber akış sayfasında çalışmaması. Direkt olarak tweet içine girerek “f” tuşunu kullanmanız gerekiyor.
 
Retweet etmek – t
 
Bir tweet’i retweet etmek için ise yine tweet’e tıklayarak “t” tuşuna basmanız yeterli. Bundan sonra Twitter’ın çıkaracağı kutudan retweet işlemini onaylamanız gerekiyor.
 
Tweet’e cevap vermek – r
 
Bir tweet’in içindeyken o içerikle ilgili yorum yapmak, kullanıcıya cevap vermek için “r” tuşunu kullanabilirsiniz.
 
Bir sonraki tweet’i görmek – j
 
Bir profilde gezerken tweet’leri sırasıyla scroll down yapmadan hızlıca görmek istiyorsanız “j” tuşuna basarak sonraki tweet’e atlayabilirsiniz.
 
Önceki tweet’i görmek – k
 
Tam tersi olarak ise kullanıcının önceki tweet’lerine ulaşmak istediğinizde “k” tuşunu kullanabilirsiniz.
Kaynak - Sosyalmedya.co