Sosyal medya devi Twitter, geçtiğimiz ay test ettiği 'Buy Now' şimdi satın al özelliğini hayata geçiriyor. Twitter için önemli bir gelir kapısı olacak bu özellik sayesinde, internet üzerinden satış yapan firmalar, Twitter platformu üzerinden ürünlerini satabilecek.
 
Tweet'lere eklenecek şimdi satın al (Buy Now) butonu ile birlikte, Twitter kullanıcıları beğendikleri bir ürünü tek tuşa basarak satın alabilecekler. Butona basan kullanıcılar, karşılarına gelen panelde kişisel bilgilerini ve ödeme bilgilerini girerek satın alma işlemini gerçekleştirecekler.
 
Bu özelliği kullanmak isteyen firmalar, Twitter'ın proje ortağı Stripe'a kaydolması gerekiyor. Uzun süredir test aşamasında olan satın alma butonu, henüz tüm Twitter kullanıcıları için kullanıma açılmadı. İlerleyen günlerde sistem oturdukça tüm Twitter kullanıcıları bu özelliğe sahip olabilecek.
Sistem oturdukça dememizin sebebi, alışveriş esnasında yaşanacak sorunlar, kullanıcıların sistemi benimsemesi ve sisteme kaydolacak firmaların çalışma şekilleri bu süreyi belirleyecek unsurların başında geliyor. Bakalım bu özellik başarılı olabilecek mi?