Gelirlerini artırmak için bir süredir çeşitli güncellemeler ve yenilikler yapan Twitter, yeni bir özelliği daha kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Twitter, reklam gelirlerini artırmak için önümüzdeki günlerde kullanıcılarına otomatik video oynatma özelliğini sunması bekleniyor.
 
İlk olarak Facebook tarafından uygulamaya konulan otomatik video oynatma özelliği, Twitter'da da uygulanacak. Aynı Facebook'ta olduğu gibi video sessiz olarak oynatılacak. Kullanıcılar videoya tıklarsa ses açılacak. Paylaşılanlara göre Twitter'ın üzerinde çalışmaya devam ettiği yeni özellik, önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak.
 
VİDEO REKLAMLARI YENİ KAZANÇ KAPISI OLACAK
 
Video yayınlarında gösterilen reklamlar sosyal medya platformları için önemli bir gelir kaynağı oluşturuyor. Twitter’da halihazırda video oynatma özelliği bulunuyor. Reklam başına 2 dolar alan Twitter otomatik video oynatma özelliğiyle kazancını daha yukarılara çekmeyi hedefliyor. Ancak kullanıcılar açısından otomatik video oynatma özelliği çok beğenilen bir özellik değil. Bu özellik kullanıcılarının internet kotasının çok çabuk dolmasına sebep oluyor. Önümüzdeki günlerde kullanıma sunulması beklenen otomatik video oynatma özelliği hayata geçtiği zaman, kotanızın tükenmemesi için bu özelliği kapatmanınızı öneririz.