Yükseköğretim Kurulu (YÖK), e-kayıt ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Buna göre yeni uygulama, yüksek öğretim bilgi sistemi çalışmaları kapsamında geliştirildi.  Sisteme geçilmesinin ardından artık üniversite öğrencileri okula gitmeden internet üzerinden kayıt yaptırabilecek.

Üniversite öğrencileri 26 Ağustos- 2 Eylül tarihleri arasında, Akdeniz, Anadolu, Bitlis, Çankırı, Erzincan ve Kastamonu gibi üniversitelerin de içinde bulunduğu birçok üniversitede bu sistem ile kayıt olunabilecek.

İşte YÖK'ün internet sitesinde yer alan yazılı açıklaması ;
"Yükseköğretim Kurulu'nun yürüttüğü Yükseköğretim Bilgi Sistemi çalışmaları kapsamında bu yıl ilk kez 32 üniversiteye yeni yerleşen öğrenciler https://www.turkiye.gov.tr/ web sitesi üzerinden elektronik kayıt (E-Kayıt) yaptırabilecek.
Elektronik kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler https://www.turkiye.gov.tr/ adresinde ‘e-hizmetler' bölümü altında yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altında 26 Ağustos 2014 tarihinde açılacak ‘Üniversite E-Kayıt' seçeneğini tıklayarak kayıt işlemini gerçekleştirebilecek.
Uygulama ile söz konusu 32 üniversiteye yeni yerleşen öğrenciler isteğe bağlı olarak 26 Ağustos – 2 Eylül 2014 tarihleri arasında ‘e-Devlet' kapısı üzerinden elektronik olarak kayıtlarını gerçekleştirebilecekleri gibi 1 - 5 Eylül 2014 tarihleri arasında üniversitelerine giderek şahsen kayıt da yaptırabilecekler. Elektronik kayıt olmayı tercih eden öğrencilerin üniversitelere giderek tekrar kayıt yaptırmalarına gerek olmayacak. Öğrenciler, elektronik kayıt işleminin ardından üniversitelerin duyurduğu tarihte ders kayıtlarını yaptırarak eğitime başlayabilecekler.
Bu yıl 32 üniversitede gerçekleştirilecek pilot uygulama önümüzdeki yıllarda tüm üniversitelere yaygınlaştırılacak. Öğrencilerin üniversitelerine gitmeden elektronik kayıt yaptırabilecekleri üniversitelerin listesi şöyle: 
1 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ 17 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
2 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ 18 İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ
3 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 19 KAFKAS ÜNİVERSİTESİ
4 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 20 KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
5 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 21 KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ
6 BATMAN ÜNİVERSİTESİ 22 KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
7 BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ 23 KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ
8 BOZOK ÜNİVERSİTESİ 24 NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ
9 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 25 ORDU ÜNİVERSİTESİ
10 ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ 26 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
11 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 27 OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ
12 ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ 28 RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ
13 ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 29 SİİRT ÜNİVERSİTESİ
14 GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ 30 SİNOP ÜNİVERSİTESİ
15 İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ 31 SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
16 İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ 32 YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ
 
 
‘Üniversite E-Kayıt' klavuzu kayıt tarihinden önce yayımlanacaktır. "