Yahoo'nun, bilgisayarlarında reklam engelleyici yüklü olan bazı kullanıcıların e-posta hesaplarına erişimini engellediği bildiriliyor.

Digiday,  kullanıcıların Adblock Plus forumlarında Chrome ve Firefox tarayıcıları ile Yahoo Mail'e erişememekten şikayetçi olduklarını tespit etti. Yayınlanan ekran görüntüsünde "Kullanmaya devam etmek için Ad Blocker'ı devre dışı bırakın" yazdığı görülüyor.



Hatta Yahoo eski ürün tasarım direktörü ve aynı zamanda önceden Twitter'da tasarım direktörü olarak görev almış Andrei Herasimchuk bile mikroblog sitesinde hesabına erişememekten yakındı. Reklam engelleyicileri devre dışı bırakmayan kullanıcıların içeriğe erişimini engelleyen bir başka site de bunu bir süre önce yürürlüğe koyan Washington Post oldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Yahoo sözcüsü, "Yahoo olarak biz sürekli yeni ürün deneyimlerini geliştirmek ve test etmekteyiz. Bu ABD'de az sayıda Yahoo Mail kullanıcısını kapsayan bir testtir" dedi.

Eğer aynı sorunu yaşıyorsanız şimdilik diğer tarayıcıları kullanarak veya başka cihazlarda oturum açmayı deneyebilirsiniz.