Yandex, Türkiye özelinde geliştirip beta sürümü olarak devreye aldığı yeni video arama özelliğini İnternet kullanıcılarının hizmetine sundu.
Yandex’in sunduğu yeni özellik sayesinde kullanıcılar artık ulaşamadıkları ve izlemek istedikleri videoların linkini Yandex.com.tr’de aratarak, alternatif sitelerden ilgili videonun aynısını ya da benzerlerini anında bulup, izleyebilecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan Yandex.Türkiye Aramadan Sorumlu Ürün Müdürü Zafer Sever, “Yandex.Türkiye olarak yerel ihtiyaçları çözebilmek için arama motorumuza her geçen gün yeni özellikler ekliyoruz. Türkiye’ye özel olarak geliştirdiğimiz bu özelliklerle kullanıcılarımızın hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Sosyal medyada video izleme odağında paylaşılmış olan fakat çok sayıda İnternet kullanıcısı tarafından alışılageldiği şekilde erişilemeyen içerikler için özel bir çalışmamız var. Geliştirdiğimiz yeni özellik, sizi bir videoya ulaştıracak olan bağlantıyı (URL) Yandex arama çubuğuna yazdığınızda aradığınız video içeriğinin aynısını veya benzerlerini diğer video sitelerinde bulup izlemeyebilmenizi sağlıyor. Kısaca açıklamak gerekirse: Diyelim ki sosyal medyada bir arkadaşınız bir video bağlantısı paylaştı fakat bu videoya erişemediniz. Bu bağlantıyı kopyalayıp Yandex’e yapıştırarak aradığınızda, size bu videonun aynısını veya benzerlerini alternatif video sitelerinde bulup izleme imkanı sunuyor. Şu anda deneme aşamasında olan bu özelliği kullanıcılardan aldığımız geri dönüşlere göre geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.