Yine Çinli bir üretici tarafından Samsung'un amiral gemisi Galaxy Note5'e neredeyse bire bir benzer şekilde geliştirilen cihaz, oldukça uygun fiyatıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Umi tarafından geliştirilen ROME adlı cihaz dış görünüşüyle ön yargıya sebep olsa da konu özelliklere ve fiyata geldiğinde bu ön yargılar ortadan kalkıyor. Cihazda 5,5 inç boyutunda 1280 x 720 piksel çözünürlüğünde AMOLED ekran bulunuyor. Ekranda inç başına 267 piksel yer aldığı belirtiliyor. Ön panelin 2,5D kavisli şekilde olması da cihaza ayrı bir hava katıyor. 64 bitlik 8 çekirdekli MediaTek MT6753 işlemciden gücünü alan cihazın RAM kapasitesi ise 3 GB. 16 GB depolama alanı sunan telefonun microSD desteğinin olup olmayacağı henüz bilinmiyor.

Sony IMX164 sensörün kullanıldığı telefonun arka kamerası 13 megapiksel, ön kamerası ise 2 megapiksel çözünürlüğünde fotoğraf ve video kaydına izin veriyor. Android 5.1.1 ile birlikte gelen telefonun pil kapasitesinin 2.500 mAh olduğu belirtiliyor. Gelecek ay Çin'de 90 dolar fiyat etiketiyle satışa çıkacak olan cihazın diğer ülkelere gelip gelmeyeceği bilinmiyor.