Tüm akıllı telefon üreticileri, amiral gemileri olan cihazların dışında orta sınıf telefonlar için de yarışa giriyor. Giriş seviyesi telefonlardaki yüksek maktu vergi ücretleri tüketicinin akıllı telefona geçişini hızlandırdı. Performans, kamera, ekran ve uygun fiyatı bir araya getiren orta sınıf telefonlar Mobil Dünya Konresi'nde coştu. Yerli markalar ve operatörlerin önemli pay aldığı orta sınıf akıllı telefon pazarında Microsoft, Samsung, Sony, LG, Huawei, Asus, Acer gibi uluslararası markalar satış adetlerini artırmak için yeni modelleri piyasaya sürüyor. Büyük ekran, güçlü işlemci ve yüksek çözünürlüklü kameranın fiyatları düşünce tüketiciler benzer performansı uygun fiyatla sunan ürünlere yöneldi.

İKİ TELEFONDAN BİRİ

General Mobile'ın Discovery modeliyle ilk kez adım attığı, Casper, Vestel ve Escort gibi yerli markaların takip ettiği orta sınıf akıllı telefonlara uluslararası markalar da eklendi. Operatör kontratlı ürünlerin de etkisiyle 2014 yılında telefon satış adetleri büyümese de cihaz başına ödediğimiz ücret arttı. Artık her 2 telefondan biri 400 - 800 TL arasındaki cihazlardan oluşuyor. Telefonlara ödediğimiz ortalama ücret yüzde 50'den fazla artış gösterdi. Akıllı telefonlarda kullanımın artmasının birincil sebebi kamera ve sosyal ağlar. Yüksek çözünürlüklü kameraların orta seviye cihazlarda kullanılması ve Facebook, Instagram, Youtube gibi video paylaşım uygulamaları akıllı telefon talebini artırdı. Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu (BTK) verilerine göre her 3 ayda bir internet kullanımı iki haneli artmaya devam etti. Satılan 10 telefondan 9'u akıllı cihazlardan oluştu.

SUYA DAYANIKLI VE ZEKİ

Sony Xperia serisi genelde üst segment telefonlarda başarılı oluyordu. İmkânları kısıtlı tüketici Xperia Z3'ü beğense de fiyatı yüzünden yanına yaklaşamıyordu. Şimdi benzer dayanıklılık seviyesine sahip Xperia M4 Aqua suya dayanıklılık telefon teknolojisini orta sınıfa taşıyor. Sony Xperia M4 Aqua, pazarda kendi segmentinde hiçbir üründe yer almayan iki günlük batarya ömrü ve suya dayanıklılık özelliklerini bir araya getirerek uygun bir fiyatla kullanıcılara sunuluyor. Sony'nin ilk sekiz çekirdekli 64 bit akıllı telefon özelliği ile ön plana çıkan Sony Xperia M4 Aqua, entegre 4G LTE özelliğine sahip. Düşük ışık veya güçlü ışıkta bile fotoğraf çekimini kolaylaştırıyor.

HAFİF VE HIZLI SÖRFÇÜYE BÜYÜK EKRAN

GorIlla Glass ve Zero Air Gap ekran özelliklerine sahip harika bir 5 inç HD IPS ekrana sahip Acer Liquid Jade Z sonunda görücüye çıktı. Yalnızca 110 gram ağırlığıyla ince ve ultra hafif ve 3 panelin korumasıyla dayanıklı bir cihaz. 4G, 13MP kamera ve 64-bit dört çekirdekli Mediatek işlemci ile dünyanın hemen her yerinde hızlı tarama, görüntüleme ve indirme imkânı sunuyor.

İKİ AKILLI DEV PENCERE

Satış ölçeğini artırmak isteyen Microsoft, büyük ekran ve uygun fiyatlı iki yeni akıllı telefonu Lumia 640 and Lumia 640 XL'i tanıttı. Ürün yelpazesini genişleten her iki telefon da, bu yıl içinde satışa sunulacak Windows 10 işletim sistemiyle uyumlu. Lumia 640 5 inç, Lumia 640 XL ile 5.7 inç yüksek çözünürlüklü (HD) ekranda net fotoğraf ve video keyfi sunuyor. Uzun süre dayanan pili sayesinde gün boyu süren enerji için Lumia 640 için 2500 mAh ve Lumia 640 XL için 3000 mAh kapasite sunuyor. Lumia 640'ta 8MP, Lumia 640 XL de 13MP ZEISS lense sahip kamerayla yetersiz aydınlatmalarda bile detaylı fotoğraf çekebilme imkânı sağlıyor.