Android Lolipop, yeni nesil işletim sistemi Marshmallow'un dağıtımına başlandığı şu günlerde, halen beklediği parlak günlere ulaşabilmiş değil. Yayınlanan yeni istatistikler Android kullanıcılarının yüzde 23.5'lik bir bölümünün Lollipop işletim sistemini kullandığını ortaya koyuyor. Bu da bir önceki aya göre 2.5 puanlık bir artış demek.


Ancak işin kötüsü, Lollipop'un, kendisinden önce gelen Jelly Bean ve KitKat sürümlerini halen yakalayamamış olması. Başka bir deyişle, Android'in yaşadığı parçalanma sorunu hız kesmeden devam ediyor. Verilere bakıldığında Jelly Bean'in yüzde 30.2, KitKat'ın ise yüzde 38.9 oranla pastadan en yüksek pay alan Android sürümleri olduğu görülüyor. Android 2.2 Froyo ise yüzde 0.2 kullanım oranıyla son günlerine yaklaştığını ortaya koyuyor.

Görülen o ki, piyasadaki Android cihazlarda bulunan sürümlerin dağınık olması sorunu halen aşılabilmiş değil; hatta büyümeye devam ediyor. Yakında bu listede bir başka isim yer alacak. Yeni nesil mobil işletim sistemi Android 6.0 Marshmallow'un bu listede ne kadar hızlı yükseleceğini ise merakla bekliyoruz...