Yayınlandığı ilk günden itibaren kullanıcılarına yaşattığı hatalar ile gündemde olan Apple'ın mobil işletim sistemi iOS 8, yeni bir güncelleme almaya hazırlanıyor.
Bugüne kadar iOS 8.0.1 ve iOS 8.0.2 güncellemeleri ile hataları kapatmaya çalışan Apple, bu sefer tam sürüm bir güncelleme yayınlayacak.
iPhone 6 ile birlikte kullanıma sunulan işletim sistemi, iPhone 4S, iPhone 5 ve iPhone 5S modellerinde büyük sorunlara neden oldu. Daha önce burada yazdığımız haberde, birçok iPhone kullanıcısı yayınlanan iki güncellemenin sorunlarını çözmediğinden şikayetçi olmuştu. Apple, iOS 8.1 güncellemesini yakın bir zamanda kullanıma sunarak bu hatalara son vermek istiyor. 
Konuya yakın kaynakların yaptığı açıklamalara göre Apple, kullanıcılara rahat bir nefes aldıracak iOS 8.1'i 20 Ekim itibarıyla indirilmeye sunacak. iOS 8.1'le beraber ayrıca Apple Pay de kullanıma sunulacak.
iPhone 6 lansmanında ilk kez tanıtılan Apple Pay ödeme sistemi, internet ve NFC temassız ödemelerde, finans dünyasında yeni bir çığır açacak.