Apple'ın yeni iPhone 6 serisi, şirketin yüzünü güldürmeye devam ediyor. İlk satışa çıktığı günden itibaren büyük ilgi gören ve satış rekorları kıran iPhone 6 ve iPhone 6 Plus, Apple'ın son çeyrek rakamlarında da önemli bir yere sahip oldu.
 
Şirketin açıkladığı son çeyrek raporunun büyük çoğunluğunu oluşturan iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın toplam 74.5 milyon adet satış rakamına ulaştığı görüldü.
 
Geçen yılın aynı döneminde 51 Milyon iPhone satışı yapılırken genel analizler bu yıl son çeyrekte ortalama 67 Milyon iPhone satışı yapılacağı yönündeydi. Geçen yılın aynı dönemine iPhone satışları %41 gibi yüksek bir oranda artış gösterirken iPad kısmında ise düşüş olması dikkat çekti.  2014 yılının son çeyreğinde 21.4 Milyon satan iPad geçtiğimiz yıl bu dönem içinde 26 Milyon satış rakamına ulaşmıştı.
 
Apple toplam satışları açıklarken ürünlerin satışlara etkisini ise açıklamayı tercih etmedi. Ancak tüketiciler üzerinde yapılan anket çalışmaları 4.7 inç'lik iPhone 6 modelinin iPhone 6 Plus modeline göre daha popüler olduğunu gösteriyor.
 
Son dönemde gelirdeki oranı iyice düşen iPod satışları bu kez ayrı değerlendirilmedi. İpod,  Apple Tv ve Beats kulaklıklar ile aynı kategoride değerlendirilirken Nisan ayında gelecek Apple Watch'ın da bu kategoriye eklenmesi bekleniyor. Bu "Diğer ürünler" kategorisi ise son çeyrekte 2.69 Milyon satış rakamına ulaşmış gözüküyor.