Apple, yeni iPhone 6 modeli için büyük bir hazırlık içinde. Eylül ayında tanıtacağı iPhone 6 modeli için tedarikçilerden büyük siparişlere hazır olmalarını istedi. Şirketin 4.7 ve 5.5 inç'lik iki modelden toplamda 70-80 milyon arasında sayıda siparişi aralık ayına kadar tedarikçilerinden istediği belirtiliyor. Apple, böylece bugüne kadar ürettiği iPhone’lardaki en büyük sipariş emrini verdi.
 
Geçtiğimiz sene piyasaya sürdüğü iPhone 5S ve 5C siparişleri 50-60 milyon arasındaydı. Konuya yakın kaynaklara göre her iki iPhone 6 modelinin iPhone 5S'teki gibi farklı renklerde geleceğini belirtiyor.
Apple geçtiğimiz sene yaşanan arz/talep krizini tekrardan yaşamamak için bu sene sayıyı yüksek tutuyor. Eylül ayında amiral gemisi 5S beklentilerin üstünde taleple karşılaştı ve tedariği bu yüzden biraz sıkıntı yaşattı. Tim Cook daha sonra iPhone 5S ve iPhone 5C arasında daha dengeli bir talep beklendiğini itiraf etmişti.
 
Uzmanlar, 4.7 ve 5.5 inç'lik iki farklı ekranda tanıtılacak olan iPhone 6'ya talebin uzun süre yüksek olacağını öngörüyor. Bazı kullanıcıların büyük ekran yüzüne Android'i tercih ettiği belirtilirken, yeni iPhone'ların büyüyen ekranla birlikte birçok tüketiciyi kendilerine çekeceği tahmin ediliyor. Birkaç ekonomist ise artan fiyatların iPhone satışlarını etkilemeyeceğini, Apple'ın şu zamana kadar yapacağı en yüksek iPhone satışını gerçekleştireceğini belirtiyor.