Birkaç hafta önce piyasaya sürülen ve teknolojiseverler tarafından büyük ilgi gören Apple Watch’larda hırsızların cihazınızı çaldıktan sonra kolayca sıfırlamalarına imkan veren büyük bir çatlak ortaya çıktı.

iDownloadBlog tarafından keşfedilen bir hata, Apple Watch‘da aktivasyon kilidi özelliği bulunmadığı için hırsızlar tarafından çalındığında kolayca sıfırlanabildiğini ortaya çıkardı. Aktivasyon kilidi özelliği iPhone akıllı telefonlarda ise iOS 7‘den beri mevcut durumda.

video##1616##player

Aktivasyon kilidi bulunan iPhone‘larda telefonu sıfırlamak yada yeniden aktif etmek için sizin Apple kullanıcı adı ve şifreniz gerekiyor. Apple akıllı saatlerde ise bu özellik bulunmadığından cihaz kolaylıkla sıfırlanabiliyor.

Temel olarak, Apple Watch’ın yandaki tuşuna uzunca basılı tuttuktan sonra ekrana yetki menüsü geliyor. Burada “erase all content and settings” özelliği seçildikten sonra herhangi bir doğrulama, kullanıcı adı ve şifre gerektirmeden cihaz tamamen sıfırlanabiliyor.

Bu işlemin hırsızların işini zorlaştıracak tek yanı, sıfırlamanın yapılabilmesi için cihazın bir güç kaynağına bağlı olmaya ihtiyaç duyması. Bu yüzden koşturmaca sırasında hırsızların cihazı sıfırlaması pek mümkün gözükmüyor. Ancak hırsızların sınır tanımadığı günümüzde Apple Watch’da böyle bir güvenlik açığı akıllarda soru işareti bıraktı. Daha önce de hırsızların sizin PIN kodunuza ihtiyaç duymadan Apple Pay özelliğini kullanabildiğine dair haberler çıkmıştı.