Apple’ın uzun ar-ge çalışmalarının ardından geçtiğimiz yıl tanıtımını gerçekleştirdiği ve hemen piyasaya sürdüğü Apple Watch, sık sık batarya gücünün azlığı ve yüksek fiyatıyla gündeme geliyordu. Apple Watch kullanıcıları tarafından her ne kadar beğeni kazanılsa da, test ekipleri peşini bırakmıyor ve sağlamlığını tüfeği ateşleyerek test etmeye devam ediyorlar. Tabi bu sadece test tarafı! Peki ya şikayetler…
 
Geçtiğimiz gün bir Apple Watch kullanıcısı tarafından Apple’ın resmi sayfasına bir soru yöneltilmiş ve hemen ardından da sosyal medyada paylaşımlarda bulunulmuştu. Apple Watch’un dövmeli kollarda hemen hemen tüm görsel sensörlerin rakamları yanlış hesapladığını ve bu nedenle de genel itibariyle akıllı cihazın sağlıklı çalışmadığı iddia edilmişti.

video##1587##player
 
Son söz yine -belki de olması gerektiği gibi Apple’dan geldi. Apple, ortaya atılan ve sosyal medyada popüler konular arasında yer alan Apple Watch’un dövmeli kollarda %100 randımanlı çalışmadığını doğruladı. Apple, kullanıcılarına ikinci nesil Apple Watch’u beklemeleri gerektiğini veya dövmesiz kollarda çalıştırmayı önerdi.
 
Kullanıcı tarafından Apple’a sunulan şikayetleri ve ilk iddiaları görmek için tıklayın.