Kurulalı sadece dört yıl olmasına karşın, satış rakamlarıyla anavatanı Çin’de Apple’ı “sollayan” akıllı telefon üreticisi Xiaomi, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 10 ülkeye girerek uluslararası genişlemek istediğini açıkladı.

Xiaomi’nin kurucusu ve CEO’su olan Lei Jun, ilk etapta Hindistan, Brezilya ve Rusya pazarına gireceklerini, ikinci etapta da Türkiye, Malezya, Endonezya, Tayland, Vietnam, Meksika ve Filipinler pazarlarında bulunacaklarını kaydetti.

Milliyet'teki habere göre halen Çin’in yanı sıra Hong Kong, Tayvan ve Singapur’da satış yapan Xiaomi, akıllı telefonun yanı sıra televizyon ve navigasyon sistemleri de üretiyor.

Bir günde 240 milyon $

İnternet üzerinden doğrudan müşteriye satış yapan ve böylelikle maliyetlerini düşüren Xiaomi, uluslararası yayılma stratejisiyle 2015 yılında telefon satışlarını 5 kat artırarak 100 milyon adede çıkarmayı hedefliyor. Şirket, yeni modeli için 8 Nisan günü Çin’de internet satışı yaptı ve bir gün içinde 240 milyon dolarlık sipariş topladı.
Xiaomi’nin “Mi3” akıllı telefonu, Çin’de 1999 Yuan’a satılıyor. Apple’ın iPhone 5C’sinin bu pazardaki fiyatıysa 4 bin 488 Yuan. Çin’de yüzde 7’lik pazar payına ulaşan şirket, 2010 yılında Google’ın Android sistemli cihazlarına program üretmek amacıyla kurulmuştu.