Apple'ın Eski CEO'su gelişmekte olan ülkeler için bir akıllı telefon üretiyor.
Orta Doğu, Afrika ve Asya'daki bir milyar kişinin önümüzdeki birkaç yıl içinde akıllı telefon kullanmaya başlaması bekleniyor. Dünya çapında akıllı telefon satışları, gelişmekte olan piyasalar satışlarındaki yüzde 40 artışın da etkisiyle yılın ilk çeyreğinde 336 milyon adet oldu. Bazı analistler akıllı telefon pazarının önümüzdeki yıl 2 milyarı aşmasını bekliyor. Bunun gerçekleşmesi için de tüketicilerin isteklerine uygun ve hepsinden önemlisi satın almaya güçlerinin yetebileceği telefonlar üretilmesi gerektiği belirtiliyor.
Obi Worldphone SJ1.5 ve lüks modeli SF1'in bu ihtiyaca cevap vereceği düşünülüyor.



Düşük fiyatlı Android tabanlı akıllı telefon markası Obi Worldphone'un arkasındaki isim Apple'ın eski CEO'su John Sculley. Sculley, gelişmekte olan dünyaya yüksek kaliteli ve uygun fiyatlı telefon üretmek için geçtiğimiz yıl bir proje başlattı.

John Sculley, akıllı telefon pazarının lüks markalar tarafından domine edildiğini, bu markaların gelişmekte olan ülkelerde 400 ile bin dolar arasında telefon satabildiğini belirtti. Apple eski üst yöneticisi Scully, pazarın alt ucunda ise 40 dolara akıllı telefon satın alınabildiğin ancak cihazın ancak birkaç ay çalıştığını söyledi.



Sculley, bu iki uç arasında yer alacak yüksek kaliteli bir cihaz yapmak istediğini açıkladı. Afrika ve Güneydoğu Asya gibi yerlerde insanların henüz ilk bilgisayarlarını ve ilk akıllı telefonlarını kullanmadığını, bu insanların sosyal medya ve içerik merakının cüzdanlarını aşabileceğini söyledi.