Türkiye’nin önde gelen telefon operatörlerinden Avea, hem dünyanın ilk ticari ve en hızlı Wi-Fi destekli LTE-A Cat 6 modemi Huawei E5786, hem de dünyanın ilk ticari genişbant LTE-A Cat 6 akıllı telefonu Samsung Galaxy S5 LTE-A üzerinden iki ayrı hız testi gerçekleştirdi. Noter huzurunda yapılan her iki testte de 300 Mbps veri indirme hızına ulaşıldı.

Türk Telekom Grup Teknoloji Başkanı Dr. Coşkun Şahin, “Dünyanın ilk LTE-A Cat 6 akıllı telefonu ve modemi üzerinden 300 Mbps’lik hız testlerini gerçekleştirerek sektöre öncülük ediyoruz. LTE ile şekillenecek yeni hayatımız çok daha pratik ve konforlu olacak” ifadesini kullandı. Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk de, LTE ve VoLTE teknolojileriyle daha fazla kapasite ve 10 kat daha hızlı mobil internet sayesinde yepyeni bir deneyim yaşatacaklarını, veri indirme hızının yükselmesiyle, büyük dosya ve videolarıın saniyeler içinde indirilmesine imkan verileceğini kaydetti.

LTE teknolojisinin, iş hayatında büyük dosya transferi, her yerden şirket ağına hızlı bağlantı, gerçek zamanlı veri paylaşımı, hızlı ve kaliteli video konferans, maliyet düşüşü ve zaman tasarrufu gibi katkıları olacak.