Son yıllarda iOS ve Android işletim sistemi ile çalışan akıllı telefonlar ile girdiği rekabette ağır yara alan BlackBerry, dün tanıttığı yeni modeliyle eski başarısını yakalamayı umut ediyor.
 
‘BlacBerry Classic’ isimli akıllı telefon’un en dikkat çeken yanı, şirketin yıllar önce piyasaya sürdüğü ve kayda değer satış başarıları yakaladığı modellerine olan benzerliği. Şirketin efsane modellerinden BlackBerry Bold 9900 gibi hem dokunmatik ekran hem de fiziksel QWERTY klavyeye sahip olan cihaz, kullanıcılarının favorisi olan trackpad’in yeni modelle birlikte geri geldi.
 
720p çözünürlüklü 3.5 inç büyüklüğünde ekrana sahip olan BlackBerry Classic, Corning Gorilla Glass 3 ile korunuyor. Cihazın donanımında Krait tabanlı 1.5 GHz hızında çalışan çift çekirdekli Snapdragon işlemci ve Adreno 225 grafik işlemci, 2 GB RAM, 16 GB artırılabilir hafıza, 2515 mAh batarya kullanılmış.
Kamera olarak 2 Megapiksel ön kamera ve 8 Megapiksel ana kameraya sahip cihaz BlackBerry OS 10.3 ve Android uygulama desteği ile geliyor. Cihaz bu sistem sayesinde Android uygulamalarını başarılı bir şekilde çalıştırıyor.
 
Hızla büyüyen uygulama pazarında Amazon ile ortaklık kuran BlackBerry, artık kullanıcılarının bu platform üzerinden uygulama indirmelerine izin veriyor.
 
Bir süre önce Türkiye’deki operasyonlarına nokta koyan BlacBerry’nin yeni modelinin Türkiye’de satışa sunulup sunulmayacağı ise, şu an için bilinmiyor.