Elimizden düşüremedeğimiz akıllı telefonları üreten dev teknoloji şirketleri, Türkiye’de kadın yöneticileri tercih etti.  

Ahmet Can'ın Hürriyet'teki haberine göre Apple, HTC, Nokia ve Sony gibi cep telefon pazarının büyük kısmını elinde bulunduran şirketler, Türkiye’deki cep telefonu bölümlerinin başına kadın yöneticileri tercih edenler arasında.

Rekabetin en üst seviyeye çıktığı teknoloji segmenti olan cep telefonları, Türkiye’deki kadın yöneticilerin kıyasıya mücadele ettiği bir alan oluyor. Bu da Türkiye’nin tüm dünyada dikkat çekmesini sağlıyor. Çünkü dünyada, rekabetin en üst düzeye ulaştığı cep telefon pazarında şirketlerin hem ülke müdürleri hem de üst düzey yönetici kadrolarında erkek egemenliği bulunuyor.

Apple’ı yönetiyor 
Resan Yüner Genel Müdür


Teknoloji devi Apple’ın Türkiye’de daha etkin bir rol alma stratejisyle şirketin Türkiye operasyonlarının başına geçen isim Resan Yüner oldu. Teknoloji konusunda Türkiye’de tecrübeli isimler arasında yer alan Yüner, daha önce diğer bir teknoloji devi Oracle İş Uygulamaları Türkiye Direktörü görevindeydi. Yüner, Apple Türkiye’nin genel müdürü olduktan sonra Apple’ın internet ve yeni açılan mağazasının yanı sıra IPhone 5 ve iPhone 5S gibi cihazların Türkiye’deki satışlarıyla da yakından ilgilendi.

Çiçeği burnunda müdür
Canan Taşar Ülke Müdürü


Türkiye’deki akıllı telefon pazarında müdür olan isimlerin en sonuncusu Canan Taşar oldu. Şubat ayında HTC’nin Türkiye ülke müdürü olan Taşar, mobil iletişim konusunda tecrübeli isimlerden. Taşar, HTC’ye 2011 yılında Pazarlama Direktörü olarak katıldı. Geçen yıl, Güneydoğu Avrupa Pazarlama Direktörlüğü’ne getirilen Taşar, HTC’ye katılmadan önce Vodafone Türkiye bünyesinde Değerli Müşteri Segmenti’nden sorumlu Kıdemli Pazarlama Müdürü olarak görev yapıyordu.

Nokia’da heyecanlandı
Çiçek Uyansoy Genel Müdür


Türkiye’de cep telefon konusunda en tecrübeli isimlerden biri Nokia Türkiye’nin Genel Müdürü Çiçek İcan Uyansoy olarak biliniyor. Yaklaşık 3 yıldan beri görevde olan Uyansoy, Nokia’nın en heyecanlı dönemlerine tanıklık etti. Şirketin geliştirdiği işletim sistemi Symbian’dan vazgeçmesi, Windows Phone 8 işletim sistemine geçiş süreci, Nokia’nın Microsoft’a satılması ve şimdi de Android tabanlı yeni akıllı telefonlar Uyansoy’un tanıklık ettiği dönemler arasında yer alıyor.

Rekabeti seviyor
Aysun Şabanlı Pazarlama Dir.


Teknoloji devleri arasında transferler gerçekleştiren Aysun Şabanlı’nın son durağı Sony Mobile oldu. Pioneer ve LG markalarının Türkiye Temsilcisi olan Digicom’da çalışan Şabanlı, daha sonra LG Electronics’te pazarlama direktörlüğü koltuğuna oturdu. Şabanlı, 2011 yılında Sony Mobile Communications Pazarlama Direktörü olarak meslek hayatına devam ediyor. Sony’nin akıllı telefonda değişim sürecine şahit olan Şabanlı, yeni modellerin Türkiye’de satış başarısında önemli bir pay sahibi.

Farklı cihazlara akıllı paylaşım

Akıllı telefon, tablet veya bilgisayar gibi farklı cihazlar için alınan internet paketlerine Turkcell’den çözüm geldi. Turkcell Platin Paket’i alan kullanıcılar, paketteki internetin yarısını tableti, dizüstü bilgisayarı ya da diğer telefonlarıyla paylaşımlı kullanabilecek. Turkcell, her cihaz için farklı internet paketlerini kaldırmayı ve internetin tek paketle karşılanabilmesini amaçlıyor. Her yöne 2000 dakika konuşma, 1000 SMS ve MMS’i ve toplam 4 GB kotalı interneti olan Platin Paket’in fiyatı ise 89 TL.