2013'te teknoloji dünyası dünyada bir ilk olan çift ekranlı YotaPhone 2'yle tanışmıştı. MWC 2014'te görücüye çıkan cihaz, ön yüzü ve arka yüzünde bulunan iki farklı ekranla şaşkınlık yaratmıştı. Cihazın ön yüzünde renkli, HD çözünürlüklü bir ekran, arka yüzünde ise tasarruflu bir dokunmatik e-ink ekran yer alıyordu. MWC'nin üzerinden aylar geçmesinin ardından YotaPhone, yeni telefonunu 3 Aralık'ta piyasaya sürmeye hazır.



Firmanın Twitter hesabından yapılan duyuruya göre YotaPhone 2, Londra'da bir basın etkinliğiyle resmi olarak tanıtılacak. 3 Aralık'ta gerçekleşecek etkinliğe katılan medya mensupları, cihazın son halini deneme şansı bulacaklar. Daha önce yayınlanan basın bilgileri doğruysa, telefonu Rusya'da hemen satışa sunulacak, diğer pazarlara 3-4 ay sonra ulaşacak.

Cihaz en üst seviye özelliklerle gelmese de, sunduğu deneyimle eşsiz olmayı başarıyor. Şubat'ta gösterilen telefonda bir değişiklik yapılmadıysa YotaPhone 2, Snapdragon 800 işlemci, 5.0 inç AMOLED ekran, 4.7 inç'lik enerji tasarruflu EPD ekran, 2GB RAM ve 32GB dahili depolama alanıyla gelecek.