iPhone'larda orta çıkartılan bir güvenlik açığı, siz farkında olmadan cihazınızın yabancı numaraları aramasını sağlıyor.
Kopenhag'lı bir geliştirici tarafından bulunan açık, Safari üzerinde web sayfalarında dolaşırken rastladığınız telefon numaralarını otomatik olarak arıyor. Normal şartlarda Safari'yle web'de dolaşırken bir telefon numarasına rastladığınızda, bu numarayı çevirmek için ona dokunmanız ve arama seçeneğini kullanmanız gerekiyor. Geliştirici Andrei Neculaesei, Safari'nin numarayı çevirmeden önce kullanıcıdan izin istediğini, ancak Facebook Messenger ve Google+'ın kullanıcıdan izin almadan arama yaptığını söylüyor.
 
Geliştirici, bir web sayfasına yerleştirdiği JavaScript koduyla, Facebook Messenger, Google+, Gmail ve FaceTime'da bulunan açığı kullanıyor ve sadece sayfayı açarak numaranın çevrilmesini sağlayabiliyor.
 
Apple veya uygulama geliştiricileri şu an için bu açığı gidermediler. Açığın yayılmadan ve kimseye zarar vermeden önce Apple veya uygulama geliştiricileri tarafından kapatılmasını umuyoruz.