Şu anda akıllı telefon ve tabletler ile uyumlu olarak çalışabilen birçok akıllı bileklik bulunuyor. Ancak Cicret adını taşıyan yeni bileklik giyilebilir cihazları bir adım daha öteye götürüyor. Söz konusu bileklik, dokunmatik ekranı kolunuza yansıtabilme özelliği ile ön plana çıkıyor.

Cicret adlı akıllı bilekliğin yan tarafında projektör yer alıyor. Bu projektör sayesinde mobil cihazlardaki görüntü kolayansıtılıyor. Akıllık bileklikte bulunan sensörler yardımı ile kullanıcının gerçekleştirdiği yansıtılan ekrana dokunuşları kolay bir şekilde algılanıyor. Parmak dokunuşlarını algılayabilen akıllı bileklik, Android işletim sistemli ile çalışıyor. Aynı zamanda 16GB ve 32GB olmak üzere iki farklı model olarak gelen akıllı bilekliğin Wi-Fi, Bluetooth ve Micro USBdesteği sunduğunu belirtiliyor. Kullanıcılar, internette gezinme ya da oyun oynama gibi işlemleri Cicret sayesinde kolu üzerinden yapabiliyor. Son olarak Cicret'in 10 farklı renk seçeneği sunduğunu da belirtelim.

Şu anda söz konusu akıllı bileklik bağış desteği bekliyor. Yaklaşık 400 dolar fiyat etiketine sahip olması beklenen Cicret, henüz prototip aşamasında. Gerekli fon desteğini aldığında ise cihaz, üretim aşamasına geçecek.