Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye’nin mobil iletişimde reel olarak 3.8G seviyesinde bulunduğunu belirterek, “Türkiye, 3.8G’den bir sıçrama yapacaksa eğer, bunun 4G olması yerine 4.5 olması en makulü” dedi.

Işık, 4.5G’ye geçerken de Türkiye’nin önceliğinin bu teknolojiyi yerli olarak geliştirmek olması gerektiğini bildirdi.

Işık, CNBC-e’de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Türkiye’nin reel olarak bulunduğu seviyenin 3.8G olduğunu aktaran Işık, şunları kaydetti:

“Türkiye 4.5G teknolojisine odaklanır bütün imkanlarını seferber eder ve bu teknolojide belirli bir konuma gelirse, sadece teknolojiyi kullanan değil teknolojiyi üreten ve ihraç eden konuma gelir. Sayın Cumhurbaşkanımızın vurgusu da özellikle bu anlamdaydı. Yani önümüzdeki süreçte 4.5G’ye odaklanacağız. 5G daha ileri bir aşama, daha standartları oluşmadı.”

‘Kabloları satsak...’

Türkiye’nin 4.5G için altyapısını hızla yenileyebileceğine dikkati çeken Işık, “Bir hesap yaptırdım. Türkiye’nin yeraltındaki bakır kabloları çıkarıp hurdaya satsak, fiberoptik kabloyla Türkiye’yi donatabiliyoruz, yani çok fazla bir maliyeti yok. Hem altyapımızı hızlı bir şekilde 4.5G’ye göre yeniden oluşturmuş oluruz hem de yerli teknolojiyle 4.5G’yi geliştirmiş oluruz” dedi.

‘Büyüme yüzde 2’

Sanayi üretimiyle büyüme arasında doğru orantılı bir ilişki olduğunun altını çizen Işık, “İlk çeyrekteki büyüme bizi tatmin eden bir rakam gelmeyecek ama çok da felaket, mahvolduk gibi bir rakam da gelmeyecek. Benim kanaatim 1.5-2  aralığında bir büyüme rakamı ile karşılaşırız. İkinci çeyrek daha iyi gelecek. Yıl sonunda da 4 ve hatta üstüne çıkabiliriz” diye konuştu.

Oto grevinin etkisi

Bakan Işık, otomotiv sektöründeki iş bırakma eylemlerinin ekonomiye etkisine ilişkin soru üzerine de aylık bazda bakıldığında olumsuz bir etkinin olduğunu ancak bunun yıllık bazda telafi edilebileceğini ifade etti.
Bakan Işık, bölgesel uçak projesine de değinirken, projenin Ar-Ge merkezinin Türkiye’de kurulması ve yürütülmesi konusunda fikir birliği olduğunu dile getirdi.

‘Yerli otoda ilk faz’

Yerli Otomobil çalışmalarını da anlatan Işık, söz konusu alanda önemli bir çalışmanın son aşamasında olduklarını bildirdi. Bir aksilik olmazsa, birinci fazı bitirmek üzere olduklarını açıklayan Işık, özellikle menzili artırılmış elektrikli otomobil alanına yoğunlaştıklarını belirterek, Türkiye şartlarına en uygun aracın da bu olduğunu söyledi.

‘Adeta doktora sınavı’

Bakan Işık, “Teknogirişimci gençlerimize özellikle başlangıçta hibe 100 bin lira veriyoruz. Bu yıl inşallah bunu 150 bin liraya çıkaracağız” dedi. Işık, şöyle konuştu:
“Bu haktan bugüne kadar 1300 öğrencinin faydalandı, bu sayı çok düşük. Bunda ekosistemimizin yeterli olmaması kadar, bu öğrencilerimizin projelerini değerlendiren hocalarımızın kıt notunun da payı var. Maalesef bazı hocalarımız, desteği vermek için adeta doktora sınavı yapıyor. Halbuki arzumuz şu; bu gençlere bir teşvik olsun, ödül olsun. Verdiğimiz rakam küçük bir rakam. Hocalarımıza dedik ki, ‘Parayı biz veriyoruz, lütfen notlarınızı kıt vermeyin, biraz daha esnek olun’ dedik. Ve bu sene çok şükür 585 öğrencimize teknogirişim sermaye desteği verme noktasına geldik.”