Samsung, henüz Galaxy A8’i resmi olarak duyurmamasına rağmen, internet üzerinde cihazın tasarımını ve bazı özelliklerini gösteren bir çok görüntü ve bilgi sızdırıldı. Şimdi de, bir broşürden alınma olduğu düşünülen ve cihazın bütün özelliklerini gözler önüne seren bir görüntü de internet üzerinde dolaşmaya başladı.
 
Broşüre göre, Galaxy A8 (SM-A800S) 5.7 inç 1080p Super AMOLED ekrana sahip olacak. Cihaza güç verecek bölümde ise 2 GB Ram ve 32 GB genişletilebilir dahili hafızayla birlikte çalışan sekiz çekirdekli (muhtemelen Snapdragon 615) işlemci kullanılacak. 3.050 mAh değerinde batarya kapasitesi bulunacak Samsung Galaxy A8’in arkasında, tıpkı Galaxy S6‘daki gibi HDR özelliğine ve f/1.9 diyafram açıklığına sahip 16 mp ana kamera, ön tarafında ise 5 mp selfie kamerası bulunacak.
 
Samsung Galaxy A8‘in bu özel versiyonu, LTE (Cat 6), VoLTE, ve DBM desteğine de sahip olacak. Ayrıca 5.9 mm kalınlığı ile Samsung’un şimdiye dek ürettiği en ince akıllı telefon sıfatını kazanmaya da aday görünüyor. TouchWiz arayüzünün daha yeni bir versiyonunu kullanacak olan cihaz Android 5.1.1 Lollipop üzerinde çalışacak. Broşürde cihazın fiyatı ve ne zaman piyasaya çıkarılacağı hakkında bir bilgi verilmemiş, ancak Samsung resmi olarak duyurduğunda sizlere bunu bildireceğiz.

Samsung-Galaxy-A8