Samsung, phablet akıllı telefon ailesinin ikinci üyesi Galaxy Note 2’nin, Android 5.0 Lollipop güncellemesi yılan hikayesine döndü. Cihazın, Android 5.0 Lollipop güncellemesini alıp almayacağı bir süredir gündemi meşgul ediyor. Bugüne kadar merakla beklenen güncelleme hakkında resmi ve gayrı resmi olmak üzere çeşitli açıklamalar yapıldı.
 
Samsung Polonya'nın yaptığı açıklamada "Galaxy Note 2 için Lollipop güncellemesi onaylandı" duyurusu yapılmıştı.
 
Ardından Samsung Danimarka resmi web sitesi de, "Android 5.0 güncellemesi alacak cihazlar arasında Galaxy Note 2 yer alıyor" ifadesi kullanmıştı.
 
Samsung’a en yakın kaynaklardan biri olan SamMobile’ın geçtiğimiz haftalarda geçtiği bir haber ise, kullanıcıları deyim yerindeyse hayal kırıklığına uğrattı. SamMobile'den yapılan açıklamada, "Samsung cephesinde Galaxy Note 2 Lollipop güncellemesi için herhangi bir hareketlilik yok" duyurusu yapılmıştı.
 
Bu açıklamanın ardından Samsung Körfez ülkeleri resmi Facebook sayfası 'Samsung Gulf'un yaptığı "Galaxy Note 2 için Android 5.0 güncellemesi yayınlanmayacak" açıklaması Galaxy Note 2 sahiplerinin umutlarını tamamen bitirmişti.
 
Ancak tam da umutların tükendiği bu ortamda, İspanya'dan gelen son haber, kullanıcıları yeniden heyecanlandırdı. Samsung İspanya'nın "Galaxy Note 2 için Lollipop güncellemesi yayınlanacak." açıklaması umutların yeniden yeşermesini sağladı.
 

 
Güncelleme için o kadar çok resmi kaynaktan açıklama geldi ki, kullanıcıların kafaları büyük oranda karışmış durumda.
 
Peki Samsung İspanya cephesinden gelen açıklama güncellemeyi onaylar mı? Pek değil. Kısa süre içerisinde Samsung cephesinden bir yetkili çıkıp “Dört çekirdekli işlemci, 2GB RAM ve 16GB depolamaya sahip Galaxy Note 2, Android 5.0 güncellemesinin test sürecinde beklenen performansı sergileyemedi ve bu nedenle güncelleme iptal edildi.” diyebilir.
 
Android ekosisteminde üreticiler ürünlerine 18 ay güncelleme sunmak zorunda. 18 aydan sonrası ise üreticinin insafına kalıyor. Samsung’un 3 yıl önceki bir modele güncelleme sunması açıkçası büyük takdir toplayacaktır. Zira geriye dönüp baktığımızda Android tarafında 3 yıllık bir cihaza resmi desteğin devam ettiği görülmemiş.