Android'in en yeni sürümü 5.0 Lollipop, son model akıllı telefonlara gelmeye devam ediyor. Güney Koreli teknoloji devi Samsung'da, Android 5.0'ı cihazları için dağıtan firmaların başında geliyor. Ancak Samsung bir sürpriz yaparak, güncellemeyi Galaxy Note 4 modelinden önce Note 3 için yayınladı. Böylece Note 3, Galaxy S5 ve Galaxy S4‘ten sonra güncellemeyi alan üçüncü Samsung modeli oldu.
 
Güncelleme bugün itibariyle ilk olarak Rusya'da dağıtıma başladı. Galaxy Note 3, yeni güncelleme sayesinde Galaxy S5'e gelen Android 5.0'ın tüm yeniliklerine ve performans artışına kavuşuyor.
 
Android 5.0 güncellemesinin getirdiği yenilikler kısaca;
 
- Samsung Hızlı Ayarlar
- Materyal Tasarım etiketleri, animasyonlar, yeni renk düzeni
- Performans artışı
- Daha uzun pil ömrü (verimliliği)
- Yeni ve daha hızlı çalışan arayüz
- ART sanal çalışma motoru
- Yenilenen çoklu uygulama menüsü
- Yeni bildirim stili
- Yenilenen Ayarlar menüsü, olarak ön plana çıkıyor.
 
Peki güncelleme Türkiye'ye ne zaman gelecek derseniz, beklenen tarihin çokta uzun olmadığını söyleyebiliriz. Önümüzdeki günlerde Türkiye'de güncellemenin dağıtımına başlanabilir.
 
Tecrübeli olan kullanıcılar, Sammobile'ın web sitesinde paylaştığı ROM üzerinden, güncellemeyi şu anda Note 3 cihazlarına indirebilirler.
 
Galaxy Note 4 kullanıcılarının Android 5.0'ı biraz daha beklemeleri gerekiyor. Çünkü cihazın testlerinde yaşandığı tahmin edilen birkaç hatanın güncellemeyi geciktirdiği belirtiliyor.