Galaxy S4 kullanıcılarının beklediği ve bir süre önce Türkiye haricinde Belçika, Hollanda, Yunanistan ve Polonya gibi Avrupa ülkelerinde yayınlanan Android 4.4.2 KitKat güncellemesi, nihayet bu sabah saatlerinde yayınlanmaya başladı. 424 MB boyutundaki güncelleme, kullanıcılara Kitkat'ın bütün yeniliklerinin yanı sıra, stabilite arttırımı ve gözle görülür bir hızlanma sunuyor.
Daha önce Galaxy S4'ün uluslararası sürümünü (GT-9500) için yayınlanan Android 4.4.2 KitKat güncellemesi OTA yoluyla veya  Ayarlar > Daha fazla sekmesi > Cihaz hakkında > Yazılım güncellemeleri yolundan güncellemeyi sorgulayabilir ve indirebilirsiniz.

UYARI: Eğer telefonunuz güncel olduğunu söylüyor ve güncelleme gerçekleşmiyorsa,cihazınızı Recovery moduna alıp "Wipe data factory" ve "Wipe cache partition" yaparsanız cihazınızda ki tüm veriler tam anlamı ile silinir. Daha sonra telefonu sıfır ve hiçbir şey yüklenmemiş gibi kullanabilir veya sorunsuz güncelleme gerçekleştirebilirsiniz.

Recovery moduna alma nasıl yapılır?
Adım 1
Telefonunuzu kapatın.

Adım 2
Ses açma, ev ve güç tuşlarına sırası ile birlikte basın.

Adım 3
Telefon titredikten bir iki saniye sonra ses açma ve ev tuşlarını bırakın ve güç tuşuna basmaya devam edin.

Adım 4
Recovey ekranı açılana kadar bu işleme devam edin.

Adım 5
Recovery ekranı açıldığında işlem tamamlanır.

Wipe nasıl yapılır? (Ses tuşları- yukarı aşağı --- Güç tuşu onaylama)
Wipe yapmak için Recovery ekranında "Wipe data factory" üzerine gelin. Güç tuşu ile onaylayın. Yeni bir yazı daha gelirse "Yes" üzerine gelin ve güç tuşuna basın. Daha sonra "Wipe cache partition" üzerine gelerek aynı işlemi tekrarlayın. Daha sonra "Reboot system now" seçerek telefonu yeniden başlatın.

Not: Wipe kişisel verileri silmez. Sadece uygulamalar ve uygulama verilerini temizler. Hesapları siler. Telefonu kişisel veriler dışında ilk günkü haline getirir.

GÜNCELLEME İLE GELEN YENİLİKLER VE SORUNLAR

REHBER

Galaxy S4 ve diğer modellerde olduğu gibi rehber uygulaması çok problemli.Rehbere girmek istediğimizde 3 4 saniye içerisinde açılmaktaydı.Yeni güncelleme ile bir düzenleme yok.Rehber boşken rehber uygulamasına 3 saniyede giriyor.Alternatif uygulama kullanmaya devam edeceğiz gibi gözüküyor.Rehber ve arama için kullanabileceğiniz en iyi alternatif uygulama ExDialer’ı kullanabilirsiniz.

GALERİ

Samsung’un galeri uygulaması gerçekten başarılı bir uygulama.Yalnız fotoğraf ve video sayısı arttıkça galeri kasmaya başlıyor.Güncelleme ile galeride iyileştirmeler mevcut.İlk defa girerken galeriye biraz yavaş olduğunu gözlemleyebilirsiniz.Yalnız kullanım sırasında herhangi bir kasma ile karşılaşmadım.Eğer alternatif bir uygulama arıyorsanız QuickPic Galeri uygulamasına gözatabilirsiniz.

KAMERA

Galaxy S4 için en büyük problemlerden birisi kamera uygulamasıydı.İlk çıktığında satın alanlar çok büyük problemlerle karşılaşmışlardı.Kamerayı açtığımızda telefon reset atıp yeniden başlatıyordu.Bu sorun Android 4.2de ki son güncellemeler ile giderilmişti.Şuan için bir problem ve gecikme ile karşılaşmadım.Alternatif kamera uygulaması arayanlar için ise PowerCam uygulamasını kullanabilirler.

WİFİ VE 3G PERFORMANSI

Android 4.3 güncellemesi ile wifi de problemler yaşamıştık.Sürekli wifi bağlantısı kopuyordu.Bu problemle karşılaşmadım iyileştirmeler yapılmış bu konuda.Wifi ayarlar kısmına otomatik şebeke geçişi olarak seçenek eklenmiş.Bu seçeneği aktif hale getirdiğinizde, wifi bağlantınız yavaş ya da sorunlu ise otomatik 3G’ye geçiş yapıyor.
Animasyon ve arayüz geçişlerinde herhangi bir kasma bulunmamakta.Ram ve bellek kullanımıda daha iyi bir hale gelmiş.Bazı uygulamaları devre dışı bırakarak 1 GB Ram’in altına düşürebilirsiniz.Telefonda ön yüklü gelen uygulama sayısı azalmış.Kullanıcılara 8.3 GB’lık alan bırakılmış.

               

Ön yüklü gelen klavye ise gerçekten çok başarılı.Herhangi bir kasma asla olmuyor.Öğrenebilme yeteneğide geliştirilmiş.

               

Bildirim çubuğu saydamlaşıyor ve görünüm olarak daha güzel bir hale getiriyor telefonu.Ayrıca bildirim çubuğunda ki barlar ise beyaz renk olarak güncellenmiş.
Kilit ekranına kamera eklenmiş bir halde.Kısayol ya da kamera kullanabilirsiniz.Sizin seçiminize kalmış.
Sistem ayarları kısmına Varsayılan uygulamalar seçeneği de gelmiş.Birçok kullanıcı uygulama yöneticisinden girip varsayılan uygulama yetkisini kaldırmasını bilmiyordu.Herkes için faydalı ve pratik bir işlev sağlayacaktır.

              


Video playerda da yenilikler bulunmakta.Daha hızlı ve daha kullanılabilir hale gelmiş.
Müzik uygulaması da yenilenen uygulamalar arasında.Uygulamayı kullanırken ilk göze çarpan yenilik eklenen animasyonlar oluyor.Kilit ekranında ise çalan parçanın albüm kapağını tam ekranda görüntülüyor.
Ayarlar kısmına yeni eklenen yerler seçeneği ile kullanıcılara gps kullanan uygulamaların pil tüketimi hakkında bilgi vermekte.Ayrıca yer belirleme için kullanılacak bağlantıları seçebiliyorsunuz.

               

Ayarlarda bulunan erişebilirlik, daha kullanışlı ve daha ayrıntılı bir hale getirilmiş durumda.

               

Telefon uyku modundayken pil tüketimi çok yüksekti.Uyku sırasın da hala çok fazla pil tüketiyor.Sabah kalktığınızda pilin %10, %15 azaldığını göreceksiniz.Android 4.3′e göre daha iyi yalnız bu tüketimin maksimum %2, %3′e gerilemesi lazım.