Avrupa’nın lider DECT telefon üreticisi Gigaset, Berlin'de düzenlenen IFA'da ilk nesil akıllı telefon serisi GIGASET ME'yi tanıttı. GIGASET ME Pure, GIGASET ME ve GIGASET ME Pro olarak üç modelini piyasaya çıkaran Alman şirket, akıllı telefon pazarına ilk adımını attı.

 
GIGASET ME akıllı telefon serisi, kullanıcı deneyimini daha geniş bir boyuta taşımak için tasarımı en gelişmiş teknoloji ile bir araya getirdi.  Yenilikçi fotoğraf teknolojisi, optimize edilmiş hi-fi ses kalitesi ve sezgisel kullanıcı arayüzü gibi yaşam tarzına yönelik özellikleriyle serideki her bir cihaz Gigaset’in temsil ettiği Alman mühendisliğinin kalite ve tasarım gücünü temsil ediyor.
 
Gigaset ME ve Gigaset ME Pure’un yüksek kontrastlı 5 inç Full HD ekranı kullanıcıların günlük ihtiyacına en mükemmel şekilde cevap verirken GIGASET ME Pro’nun 5.5 inç’lik ekranı oyunlar ve eğlence için ideal bir boyut sunuyor.

video##2007##player
 
Yenilikçi fotoğraf teknolojisi
Yenilikçi ve profesyonel bir fotoğraf teknolojisine sahip GIGASET ME safir-korumalı (sapphire-protected) kamerası ister bir Instagram kullanıcısı ister profesyonel bir fotoğrafçı ya da sadece fotoğraf çekmeyi seven biri olsun ayırt etmeden tüm fotoğraf tutkunlarının karelerine canlılık katıyor. Özel olarak geliştirilen ve göz açıp kapayıncaya kadar çekim yapılmasını sağlayan otofokus teknolojisi ile GIGASET ME ve GIGASET ME Pure 0,16 saniyede, GIGASET ME Pro ise 0,2 saniyede çekim yapılmasını sağlıyor. GIGASET ME’nin tüm modellerinde bulunan yüksek çözünürlüklü 8 MP ön kamera aynı zamanda 120 derece geniş açılı lense sahip. GIGASET ME’nin 16 MP, GIGASET ME Pure’un 13 MP ve GIGASET ME Pro’nun 20 MP arka kamerası tüm kullanıcıların kalplerini heyecanla çarptıracak üstün özellikler sunuyor. Yüksek çözünürlüğe sahip kameralar 5 cm’e kadar makro çekimlerde harika sonuçlar veriyor. GIGASET ME ve ME Pro’nun ana kameraları, soğuk-sıcak ışıkların en iyi bileşimini elde etmek için çift tonlu flaşa sahipken ME Pure ise tek renkli flaşa sahip. GIGASET ME serisinde, fotoğraf çekildikten sonra bile resmin bir kısmına odaklanılmasını sağlayan Focus Later özelliği profesyonel SLR teknolojisinden ilham alınarak yaratıldı. GIGASET ME serisinde video çekimleri ise 2K'ya varan çözünürlüğe sahip.
 
Optimum hi-fi ses özelliği
Ses sistemleri ile beraber kullanılmasından harici hoparlörlere kadar tüm seslerin tasarımları, melodi ve uyumu GIGASET ME serisinde kullanıcıların beğenisini kazandı. Yüksek kaliteye sahip HD ses tasarımları, ses kalitesi ve ses oynatma açısından tüm modern gereksinimlere cevap veriyor.
GIGASET’in tüm modelleri müzik çalmaya ve Bluetooth aracılığıyla CD kalitesinde kablosuz aktarıma imkan veren aptX® ses teknolojisini en iyi şekilde kullanılması için GIGASET’in hi-fi Chipset ve Dirac HD Sound® özelliklerini içeriyor. GIGASET ME serisi aynı zamanda hareket halindeyken tüm sesleri ve müzikleri eşsiz bir kalitede dinlemenizi sağlayan FLAC, WAV ve APE gibi yüksek kaliteli formatları destekliyor.  GIGASET’in diğer telefonlardan ayrılan diğer bir özelliği ise yüksek ses kalitesi sağlayan, karışıklığı önleyen düz şeritli kulaklıkları. Sesin iletiminde ise çift mikrofon bulunduran ME serisinde, bir mikrofon özel bir çip seti aracılığıyla arka plan gürültüsünü kaydedip otomatik olarak filtrelerken, diğer mikrofon ise konuşulanların optimum seviyede duyulmasına olanak veriyor.
 
Sınırsız performans
GIGASET ME ve GIGASET ME Pro’da bulunan Snapdragon 810TM ve GIGASET ME Pure’da bulunan SnapdragonTM 615 ile tüm modeller, çift sim desteğine ve gelişmiş, sürdürülebilir, 64-bit sekiz-çekirdekli işlemcilere sahip. AdrenoTM 430 grafik işlemcisiyle birlikte (GIGASET ME Pure:AdrenoTM 405) GIGASET, etkin şekilde birden fazla sayıda görevin yürütülmesi ve Android 5.1.1 versiyonunu temel alan muhteşem şekilde akıcı bir kullanıcı ara yüzü deneyimi için üstün performans sağlarken aynı zamanda en sofistike uygulamaları ve 3D oyunları destekliyor. 3 GB'lık DDR4 bellek ek olarak mükemmel kullanıcı deneyimini destekliyor (GIGASET ME Pure: 2 GB, DDR ). GIGASET ME serisinde bulunan 32 GB'lık dahili bellek müzik, fotoğraf ve video dosyaları için yeterli alan sağlıyor (GIGASET ME Pure: 16 GB). Daha fazlasını isteyen kullanıcılar, kolaylıkla ve uygun fiyatlara 128GB'lık ek depolama alanı için harici bir micro-SD kart satın alarak ve uygun olan sim slotuna yerleştirerek kullanabiliyor. Bu sayede telefonlar ister çift simli istenirse de tek sim ve yükseltilmiş hafızalı olarak kullanılabiliyor. Tüm GIGASET ME modelleri, dünyada ilk kez en güncel tip C USB bağlantı noktasıyla donatılan akıllı telefon serilerinden birisi olarak öne çıkıyor. USB bağlantı noktasının tasarımı sayesinde, dış etkenlerden en yüksek koruma sağlanmış oluyor.
Ayrıca her üç model de kısa sürede şarj edilebilen ve uzun süre dayanabilen pilleriyle dikkat çekiyor. GIGASET ME tekrar şarj edilebilir pilleriyle 24 saate varan konuşma sürelerine ulaşabilirken 34 saat müzik dinlemek de mümkün.
 
Farklı hayat tarzlarına yönelik yenilikçi özellikler
Her modelde iki adet, LTE Cat 6 (GIGASET ME Pure: Cat 4) yüksek hızlı sim kart desteklerken, indirme hızında 300 MBit/s'ye varan değerler yaratıyor (GIGASET ME Pure: 150 Mbit/s). Arka tarafta bulunan parmak izi sensörüyle en son şifreleme teknolojisi sunulurken, aynı zamanda da kullanıcıların gelen çağrıları sezgisel bir şekilde cevaplamalarına imkan veriyor. Ek olarak önceden yüklü gelen Avira Antivirüs çözümü hassas kullanıcı verilerini koruma altına alırken, çevrimiçi faaliyetler sırasında koruma sağlanıyor. GIGASET ME infrared teknolojisi sayesinde, mevcut cihazların %95’ini kontrol edebilen ve cihaza yüklenmiş olarak gelen bir uzaktan kumanda özelliğine sahiptir. Bu sayede GIGASET ME serisi ile çevrenizdeki diğer uyumlu cihazları da yönetebilirsiniz.
GIGASET ME Health Centre uygulaması adım sayar ve kalp ritmi monitörü dahil olmak üzere kullanıcılara kapsamlı bir sensör modülü sunuyor. UV sensörü sayesinde ise kullanıcılar zararlı ultraviole ışınlarını ölçerek gerektiğinde kendilerini güneşin zararlı etkilerine karşı koruma altına alabiliyorlar.
 
Ekstra geniş uygulama seçenekleri
GIGASET’in her üç modeli de kutusunda C Tipi USB düz kablo ve farklı ülkelere uygun adaptörler ile sunuluyor. Ayrıca isteyen kullanıcılar GIGASET’in online mağazasından koruma amaçlı farklı kılıflar edinebilir. 2015 Sonbaharında, giriş seviyesi modeli olan GIGASET ME Pure 349 €, üst seviye model olan GIGASET ME 469 € ve premium model olan GIGASET ME Pro ise 549 € fiyat etiketiyle Avrupa ve Çin pazarında satışa sunulacak. 

Gigaset ME Pro
 
Genel özellikleri:
 
SIM kart:                                  2 Nano SIM kart, hot-plugging desteklenir
Ses:                                        CSFB, VoLTE Desteklenir
LED:                                        3 renk
Yan tuş:                                  Güç, ses +/-
Yazılım tuşu:                           Ana ekran, geri, son pencere
USB arabirimi:                         Micro USB tip C
Hızlı şarj:                                Qualcomm® 2.0, 9V2A
Görüntülü arama:                    Desteklenir
Kayıt:                                      Desteklenir
Video:                                    Desteklenir
Mikrofon:                                2
HD Voice:                                Desteklenir
Müzik:                                    Hi-fi, Dirac
Ses kodekleri:                         AMR-NB, AMR-WB, MIDI, iMelody, WAV, MP3, AAC
Video kodekleri:                      H.263, MPEG-4, H.264, 2K video desteği
Hoparlör:                                 Tek
Smart PA:                                Desteklenir
Alıcı:                                       Deliksiz (Holeless) seramik ses iletimi, geniş ve dar bantları destekler
Titreşim ile bildirim:               Genel titreşim motoru
Kulaklık arayüzü:                    CTIA 3.5mm, hi-fi uyumlu
T-kart arayüzü:                        128GB kadar; SD3.0, hot-plugging desteklenir
Bluetooth:                               4.1
Kablosuz LAN:                         2.4 Ghz ve 5 Ghz çift bant desteği ile 802.11 a / b / g / n / ac, WAPI (Çin) destekler, Soft AP, Wi-Fi görüntüleme desteklenir
Navigasyon:                            GPS, GLONASS, Beidou
 
Teknik özellikleri:
Yonga seti:                              MSM8994 Qualcomm®  Snapdragon™ 810
Bellek:                                                DDR4, 3GB; eMMC, 32GB
Dokunmatik ekran:                  Hücre İçi, 5.5 inç FHD; çözünürlük: 1080x1920 | 401ppi | çok noktalı
Kamera:                                   Arka: 20M, AF, OIS, IMX230, F2.2, 1.12μm,
Ön: 8M, FF, f2.0, 1.4μm, 120° geniş açı lens
Hız:                                         LTE Cat 6, 300Mbps kadar DL, 50Mbps kadar UL
Flaş LED:                                Çift renkli flaş
Ortak sensörler:                      Yerçekimi, elektronik pusula, yakınlık, ışık, jiroskop
Özel sensörler:                        Parmak izi kimlik doğrulama, IrDA, kalp atım hızı, UV
Pil:                                          4,000mAh, 4.4V
Video kodekleri:                      H.263, MPEG-4, H.264, 2K video desteği
 
Tasarım:
Ağırlık:                                    195 g
Boyutlar:                                  5.5 inç ekran; kalınlık: 7.7mm; en: 76mm
Diğer:                                      Deliksiz (Holeless); ince: 1.9mm; 2.5D cam; çelik orta çerçeve
 
Gigaset ME Pure

Genel özellikleri:
 
SIM kart:                                 2 Nano SIM kart, hot-plugging desteklenir
Ses:                                        CSFB, VoLTE Desteklenir
LED:                                        3 renk
Yan tuş:                                  Güç, ses +/-
Yazılım tuşu:                           Ana ekran, geri, son pencere
USB arabirimi:                         Micro USB tip C
Hızlı şarj:                                Qualcomm® 2.0, 9V2A
Görüntülü arama:                    Desteklenir
Kayıt:                                      Desteklenir
Video:                                    Desteklenir
Mikrofon:                                2
HD Voice:                                Desteklenir
Müzik:                                     Hi-fi, Dirac
Ses kodekleri:                         AMR-NB, AMR-WB, MIDI, iMelody, WAV, MP3, AAC
Video kodekleri:                      H.263, MPEG-4, H.264, 2K video desteği
Hoparlör:                                 Tek
Smart PA:                               Desteklenir
Alıcı:                                       Deliksiz (Holeless) seramik ses iletimi, geniş ve dar bantları destekler
Titreşim ile bildirim:               Genel titreşim motoru
Kulaklık arayüzü:                    CTIA 3.5mm, hi-fi uyumlu
T-kart arayüzü:                        128GB kadar; SD3.0, hot-plugging desteklenir
Bluetooth:                                4.1
Kablosuz LAN:                         2.4 Ghz ve 5 Ghz çift bant desteği ile 802.11 a / b / g / n / ac, WAPI (Çin) destekler, Soft AP, Wi-Fi görüntüleme desteklenir
Navigasyon:                            GPS, GLONASS, Beidou
 
Teknik özellikleri:
Yonga seti:                              MSM8939 Qualcomm® Snapdragon™ 615
Bellek:                                                DDR3, 2GB; eMMC, 16GB
Dokunmatik ekran:                  Hücre İçi, 5 inç FHD; çözünürlük: 1080x1920 | 441ppi | çok noktalı
Kamera:                                   Arka: 13M, AF, F2.0, 1.34μm,
Ön: 8M, FF, f2.0, 1.4μm, 120° geniş açı lens
Hız:                                         LTE Cat 4, 150Mbps kadar DL, 50Mbps kadar UL
Flaş LED:                                 Tek yüksek CRI flaş
Ortak sensörler:                      Yerçekimi, elektronik pusula, yakınlık, ışık, jiroskop
Özel sensörler:                        Parmak izi kimlik doğrulama
Pil:                                          3,320mAh, 3.8V
 
Tasarım:
Ağırlık:                                    140 g
Boyutlar:                                  5 inç ekran; kalınlık: 7.8mm; en: 69.4mm
Diğer:                                      Deliksiz (Holeless); ince: 1.9mm; 2.5D cam
 
Gigaset ME
 
Genel özellikleri:
 
SIM kart:                               2 Nano SIM kart, hot-plugging desteklenir
Ses:                                       CSFB, VoLTE Desteklenir
LED:                                      3 renk
Yan tuş:                                 Güç, ses +/-
Yazılım tuşu:                                    Ana ekran, geri, son pencere
USB arabirimi:                     Micro USB tip C
Hızlı şarj:                               Qualcomm® 2.0, 9V2A
Görüntülü arama:                Desteklenir
Kayıt:                                     Desteklenir
Video:                                    Desteklenir
Mikrofon:                               2
HD Voice:                              Desteklenir
Müzik:                                    Hi-fi, Dirac
Ses kodekleri:                       AMR-NB, AMR-WB, MIDI, iMelody, WAV, MP3, AAC
Video kodekleri:                   H.263, MPEG-4, H.264, 2K video desteği
Hoparlör:                              Tek
Smart PA:                             Desteklenir
Alıcı:                                      Deliksiz (Holeless) seramik ses iletimi, geniş ve dar bantları destekler
Titreşim ile bildirim:                        Genel titreşim motor
Kulaklık arayüzü:                 CTIA 3.5mm, hi-fi uyumlu
T-kart arayüzü:                     128GB kadar; SD3.0, hot-plugging desteklenir
Bluetooth:                             4.1
Kablosuz LAN:                      2.4 Ghz ve 5 Ghz çift bant desteği ile 802.11 a / b / g / n / ac, WAPI (Çin) destekler, Soft AP, Wi-Fi görüntüleme desteklenir
Navigasyon:                         GPS, GLONASS, Beidou
 
Teknik özellikleri:
Yonga seti:                           MSM8994 Qualcomm® Snapdragon™ 810
Bellek:                                    DDR4, 3GB; eMMC, 32GB
Dokunmatik ekran:             Hücre İçi, 5 inç FHD; çözünürlük: 1080x1920 | 443ppi | çok noktalı
Kamera:                                 Arka: 16M, AF, W/O, OIS, IMX230, F2.0, 1.34μm,
Ön: 8M, FF, f2.0, 1.4μm, 120° geniş açı lens
Hız:                                        LTE Cat 6, 300Mbps kadar DL, 50Mbps kadar UL
Flaş LED:                              Çift renkli flaş
Ortak sensörler:                   Yerçekimi, elektronik pusula, yakınlık, ışık, jiroskop
Özel sensörler:                    Parmak izi kimlik doğrulama, IrDA, kalp atım hızı, UV
Pil:                                         3,000mAh, 3.8V
 
Tasarım:
Ağırlık:                                   160 g
Boyutlar:                               5 inç ekran; kalınlık: 7.7mm; en: 69.4mm
Diğer:                                                Deliksiz (Holeless); ince: 1.9mm; 2.5D cam; çelik orta çerçeve