Google, içinde kamera olan bir kontakt lens için ABD’de patent başvurusunda bulundu.

İlk bilgilere göre lensi takan kişi gördüğü herşeyi kayda alabilecek. Lens gözü kırpınca harekete geçecek. Akıllı cep telefonuyla iletişim halinde çalışacak. Görme zorluğu yaşayanlar için de büyük fayda sağlaması öngörülen lens, aynı zamanda şeker hastalarının göz yaşından anlık glukoz ölçümü yapabilecek.

İLERİ TEKNOLOJİ

İnternete bağlanan ve görüntü kaydedebilen teknolojik gözlüğü Google Glass’ı dün ABD’de 1 günlüğüne 1500 dolara satışa çıkaran Google aynı anda daha ileri bir teknoloji için kolları sıvadı. Lens için patent alınsa da bu durum üretimin gerçekleşeceğinin garantisi sayılmıyor. Yapılan patent başvurusunda lensin görüntü kaydetmenin yanı sıra yüz tanıma özelliği olacağı da belirtildi.  

FACEBOOK'A ÇALIM ATTI

Google, sosyal medya devi Facebook’a havada çalım attı. Hem Facebook, hem de Google dünyanın internet erişimi sıkıntısı yaşayan bölgelerine havadan internet bağlantısı sağlamaya yönelik projeler üzerinde çalışıyor.
Facebook bunu insansız hava araçlarıyla (İHA) sağlamayı hedeflerken Google bu işi balonlarla yapmayı düşünüyordu. Facebook Amerikalı Titan adlı şirket tarafından üretilen planör benzeri İHA’larla ilgileniyordu. Güneş enerjisiyle çalışan Titan Aerospace İHA’ları tam 5 yıl yere inmeden uçabiliyor. Facebook’un almaya hazırlandığı Titan’ı son anda Google kaptı.

Satış fiyatı açıklanmasa da Facebook’un daha önce şirketi almak için 60 milyon doları gözden çıkardığı biliniyordu.  
20 kilometre yüksekte 5 yıl boyunca uçabilen Titan Aerospace İHA’ları ile Afrika gibi internet erişimi az olan yerler kapsama alanına alınabilecek.