ABD’de bir günlüğüne 1500 dolar etiket fiyatıyla satışa sunulan Google Glass‘a hem fiyat hem de kısıtlı stoklar nedeniyle birçok kullanıcı sahip olamadı. Bu nedenle Google, kullanıcılarının gönlünü almak ve düşüncelerini öğrenmek için tüy kadar hafif titanyum çerçevesini meraklılarına test ettirecek.
“Try-on kit” programı çerçevesinde ABD’de yaşayan kullanıcılar, 855-9GLASS9 numaralı telefonu arayıp, 50 dolarlık depozito karşılığında Google Glass’in sadece çerçevesini deneyebiliyor. Diğer teknolojik birimleri devre dışı bırakılan Google Glass’ın yüze uygun olup olmadığı bu sayede kontrol edilebiliyor.
Google’ın deneme programı hakkında yaptığı açıklama ise şu şekilde; ”Potansiyel Glass kaşiflerinden (Explorer), ürünü satın almadan önce en azından bir kez evde denemek istediklerini öğrendik. Bu yüzden küçük bir kitleyle başlayıp bu yeni yaklaşımı test edeceğiz.”
Tahminen 10 bin Google Glass’ın bir günlük satışta sahiplerine ulaştığı tahmin ediliyor ama çerçevelerin kaç adet dağıtılacağı belli değil. 50 dolarlık deneme ücreti, kullanıcıların kredi kartından kesiliyor ve çerçeve iade edilince depozito geri alınıyor.