TEKNOLOJI.GUNDEM.COM

Bilişim sektörünün başarılı firmaları arasında yer alan Arasta Bilişim, dünyanın lider teknoloji üreticilerinden Haier’in akıllı telefonlarının Türkiye ve Türk Cumhuriyetleri’nde satışı konusunda tek yetkililik anlaşması imzaladı.
Haier cep telefonlarının metalik tasarımı,  yüksek çözünürlüklü fotoğraf kalitesi, geniş ekranı ve kullanım kolaylığı ile kısa sürede Türk tüketicisi tarafından çok beğenileceğini belirten Arasta Bilişim CEO’su Mehmet Karakaş “Kurulduğumuz 2010 yılından bu yana dünyanın en ünlü markalarının cep telefonu satışlarını yapıyoruz. O nedenle Türk tüketicisinin telefon tercihini çok iyi analiz edebilen bilgi birikimimiz ve deneyimimiz var. Tüketicinin kaliteli ürünlere ve teknolojiye verdiği değeri bildiğimiz için Haier’in akıllı telefonlarını Türkiye’ye getirmeye karar verdik” dedi.

Türk tüketicisinin Ekim ayında getirdikleri iki model W858 ve W716s ile tanışacağını vurgulayan Karakaş “1 yıl içerisinde Haier’in zengin ürün portföyünden farklı model akıllı telefonlar getirmeye devam edeceğiz. Kasım ayında 7.6 mm ile dünyanın en ince telefonları arasında yer alan W990 ile L901’i satışa sunacağız. Getirdiğimiz modeller yurt çapında 1200 bayimizde satışa sunuluyor. Garanti ve teknik servis konusunda da çok iddialı olduğumuzu söyleyebilirim. Bu konularda sıkıntı yaşanmaması için Haier akıllı telefonlarının servis hizmeti KVK tarafından sağlanacak” şeklinde konuştu.

Toplantıdan notlar

Şu anda bayilerde satışta olan iki telefon var. Fiyatları 649 TL ve 349 TL. 2015 yılında da iki yeni telefon bayilerde satışa sunulacak.  
Satış hedefi  2014 sonuna kadar 20 bin ve 2015 sonuna kadar da 122 bin telefon satmak.
Reklam kampanyası için 17 milyon dolar ayrıldı.