Her akıllı telefon kullanıcısının yaşadığı şarj problemine kesin çözüm bulunmuş olabilir mi?
Akıllı telefonlardaki yüksek oranda güç tüketimi, şarj sorunu yaşayan kullanıcıları ekran parlaklığını düşürme gibi pek çok kısıtlamaya itiyor. Yenilikçi teknoloji şiarıyla yola çıkan Bodle Technologies isimliı firma bu soruna çare bulmuş olabilir.



Bodle Technologies, geliştirdiği yeni teknoloji sayesinde akıllı telefonların, hatta akıllı saatlerin haftada bir kez şarj edilerek haftalık kullanımı karşılayabileceğini belirtiyor.

Bodle Technologies'in açıklamasına göre şirket akıllı cihaz ekranlarının üretiminde yeni bir materyal kullanarak ekranların enerji ihtiyacını neredeyse sıfıra indirebilecek. Bu da kullanıcılara şarj etme ihtiyacı olmadan çok daha uzun süreli kullanım imkanı sunacak.

Bodle Technologies kurucusu Dr. Peiman Hosseini yeni teknoloji ekranlarda tekrar yazılabilir DVD teknolojisine dayanan bir sistem kullandıklarını belirtiyor. Kullanılan materyal sayesinde esnek ve şeffaf katmanlara elektriksel darbeler göndererek renkli ve canlı görüntüler oluşturulabiliyor.
Dr. Hosseini'ye göre ürettikleri ekranlar neredeyse hiç enerji tüketimine ihtiyaç duymadan güneş ışığında dahi parlak bir görüntü sağlıyor.



Çalışmanın birçok detayı hala sır, Bodle Technologies'in yeni teknoloji ekranların üretimi konusunda görüştüğü firmaların isimleri saklı tutuluyor. Ancak Dr. Hosseini ve ekibinin çalışmaları önümüzdeki süreçte akıllı cihaz teknolojisinde bir devrim gerçekleştirebilir. Enerji ihtiyacının çok azaltıldığı akıllı cihazlar, kablo ve prizlerden daha bağımsız olacakları için bugün hayal bile edemediğimiz alanlarda akıllı cihazların yavaş yavaş yerlerini aldığına tanıklık etmemiz mümkün.