Tayvanlı teknoloji devi HTC, birden fazla cep telefonu numarasına sahip kullanıcılar için hayatı daha da kolaylaştırmak üzere tasarlanan iki yeni giriş seviyesi telefonunu görücüye çıkarttı. Hem HTC Desire 516 hem de Desire 616 sahip oldukları  yüksek kaliteli 5 inç ekranları ve çift SIM destekli güçlü işlemcileri sayesinde iş ve özel yaşama ait görüşmeleri, e-postaları, mesajları ve diğer verileri yönetmek için iki farklı SIM kartı için ayrı telefonlar taşıma ihtiyacına da son veriyor.
 
Akıllı Cep telefonu kullanıcılarının çoğu, ayrı olan iş ve özel numaraları için birden fazla cep telefonunu aynı anda yanlarında taşımak zorunda kalıyor. HTC de bu güçlüğü aşmak için, iki SIM kartıyla aynı anda işlem yapabilen, iş ve özel yaşamı tek mobil cihazla yönetme avantajı getiren, uygun fiyatlı, yüksek kaliteli Desire 516 ve Desire 616 akıllı telefonları geliştirdi.
 
Kaliteli ön ve arka kameralar
 
Hem sevdikleriyle fotoğraf çekmek isteyenler, hem de müşterileriyle görüntülü görüşme yapmak isteyenler için akıllı cep telefonlarının mükemmel görüntüleme yeteneğine de sahip olması vazgeçilmez özelliklerin başında geliyor. HTC’nin çift SIM kart teknolojisine ve 4 çekirdekli 1.4Ghz işlemciye sahip modeli Desire 516, 5MP arka ve 2MP ön kameraları bir araya getirirken  8 çekirdekli 1.7Ghz işlemciye sahip Desire 616’da ise Full HD (1080p) video kaydedebilen 8MP çözünürlüklü bir arka kameranın yanı sıra, 720p video çekebilme özelliğine sahip 2MP çözünürlüklü bir ön kamera bulunuyor.
 
BlinkFeed ile telefonunuz sizi yansıtsın
 
Telefonları ile daha fazlasını yapmak isteyenler için, HTC Desire 616 aynı zamanda bol ödüllü HTC One serisinde de bulunan seçkin HTC özelliklerine sahip. HTC BlinkFeed, bir bakışta en son haberlere ulaşabilmeyi sağlamak için, flaş haberleri ve sosyal ağ güncellemelerini sürekli, tek bir görsel akış içinde bir araya getiriyor. HTC Video Önizleme özelliği ise, bir etkinlikten en iyi fotoğraf ve video görüntülerinin yanı sıra özel hayata dair unutulmayacak anları şık, profesyonel görünümlü ve kişiye özel tercihlerle kurgulanmış kolaj içinde bir araya getirmeye olanak sağlıyor.
 
Çift SIM kartlı telefonlar, tek bir telefon içinde iki farklı telefon hattına  sahip olmanın özgürlüğünü verirken, çok sayıda mobil hesap arasında gidip gelme ve hem iş hem de kişisel profilleri aynı anda yönetme imkânlarıyla hayatı oldukça kolaylaştırıyor.
 
Yeni HTC Desire 516 Türkiye’de HTC satış noktalarında satışa sunuldu, Desire 616 ise Ağustos ayı itibarıyla HTC satış noktalarından temin edilebilecek.