One M9 ile aradığı başarıyı bulamayan Tayvanlı HTC, One ME9 isminde yeni bir model çıkarma planları yapıyormuş gibi görünüyor.

Bu yıl amiral gemilerini art arda sıralayan HTC‘nin listesinde zaten 4 adet model bulunuyor; One M9, One M9+, One E9+ ve orta sınıfın üstü olarak nitelendirebileceğimiz One M8S. Bütün bunlar daha yeni yeni satışa sunulmuşken, şimdi de adından anlaşılacağı üzere One M ve One E serisinin bir karışımı olması planlanan yeni One ME9 hakkında söylentiler çıkmaya başladı. Son olarak da upleaks tarafından cihazın görüntüleri olduğu iddia edlien 3 adet görüntü internete sızdırıldı.


Yeni model, One ME9, One M9+ ve One E9+’ın mükemmel bir karışımı olacak. Başka bir deyişle, cihaz hem One E9+’ın polikarbonat yapısıyla sınıfında tek 20 mega piksel kamerasına, hem de One M9+’ın metal çerçevesine sahip olacak. İddia edilen donanım özellikleri de bu iki cihazla benzerlik gösteriyor. PowerVR G6200 grafik işlemcisine sahip 2.2 GHz sekiz çekirdek 64-bit MediaTek 6795T işlemciden güç alacak cihazda 3 GB Ram ve 32 GB dahili depolama alanı bulunacak. Ya 13 mega piksel ya da 4 mega piksel UltraPiksel selfie kamerası bulunacak cihaz ayrıca One M9+’ın parmak izi tarayıcısı özelliğini barındıracak. Ön tarafta Dolby ve Boomsound hoparlörlerle donatılacak cihazda Li-ion 2900 mAh kapasiteli pil kullanılacak.


Upleaks’e göre, HTC One ME9 üç renk seçeneğiyle beraber gelecek; Klasik kırmızı altın, altın sepya, ve meteor grisi. Temmuz ayında piyasaya sürülmesi düşünülen cihazın perakende satışı tıpkı One M9+ gibi yine sadece Asya ülkelerinde olacakmış gibi görünüyor. Cihazın fiyatı ise 565 dolar civarında. Bana kalırsa akıllı telefonlarını sadece Asya kıtasında satışa sunarak HTC Avrupa’daki fanlarını gün geçtikçe kaybediyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?