Akıllı telefon pazarında Force Touch savaşı başladı. Daha önceden parmak izi özelliğinde gördüğümüz rekabet, bu sefer ekranlarda yeni dokunma özelliği olarak adlandırılan Force Touch'ta yaşanıyor. Bu rekabette Apple ve Huawei şu anda öne çıkmış görünüyor.
 
Apple'ın eylül ayında Force Touch özelliğine sahip iPhone 6s ve 6s Plus'ı tanıtması bekleniyor. Ancak Huawei, Force Touch'a rakip teknolojisini ortaya çıkarmaya niyetli. Incredible Touch yani İnanılmaz Dokunuş olarak adlandırabileceğimiz bu yeni dokunmatik çözümü IFA'da gün ışığına çıkacak.
 
Çinli sosyal ağ Weibo'da Huawei'den Zhang Xiaoyun tarafından iki tane tadımlık görsel yayınlandı. Bir tane afişte ekrana C harfi çizilerek kameranın açılması gösterilirken, diğer afişte ise parmağın dışında genişleyen dalgalanmalar tasvir ediliyor.

 
 
Huawei zaten geçmişte ilgi çekici bazı kontroller üstünde çalıştı. P8'de farklı kontrol yapılandırmaları mevcut. Mesela parmağınızın eklem yeriyle P8 ekranına iki kere dokunulduğu zaman ekran görüntüsü alınıyor. Incredible Touch potansiyeli yüksek bir teknoloji. Diğer üreticiler de yine bu yolda ilerleyebilir. Neyse ki merak edilen noktalar kısa zamanda cevaplanacak.