Çinli teknoloji devi Huawei, akıllı gözlük çıkarmaya hazırlanıyor. Huawei, akıllı bileklikten sonra ikinci giyilebilir teknoloji ürünü alacak akıllı gözlükte, F-16 savaş uçaklarındaki teknolojiyi kullanacağı iddia edildi.
 
F-16 savaş uçaklarında bulunan head-up display teknolojisini geliştiren Lumus adlı üretici, kendi teknolojisini kullanarak bireysel akıllı gözlüklere de aktaracağının sinyallerini vermişti. Bu teknolojinin yansıtılması konusunda adımlar atarak bazı geliştirici kitlerini yayınlayan Lumus’un teknolojisini kullanacak olan şirket ise Huawei.
 
Huawei’ye, yeni akıllı gözlüğü için bu teknolojiyi ihraç edecek olan Lumus’un biri çift göz kullanımlı DK-32 ve diğeri tek göz kullanımlı bir konseptte olan DK-40 isimli iki farklı geliştirici kiti bulunuyor.
 
Webrazzi'de yayınlanan habere göre, Huawei Honor’un çok yakında resmi olarak duyurulması bekleniyor. Yarın gerçekleşecek olan bir etkinliğin davetiyesinde, Huawei çift gözle kullanılacak olan akıllı gözlük modelini tercih edecek ve Google Glass’a rakip olacak gibi gözüküyor.
 
Bu teknoloji, yansıma yapmayan 720p kalitesinde bir ekranı göz önüne getiriyor. 640×480 boyutlarındaki çözünürlüğü ile, Android KitKat 4.4.4 işletim sistemi ile çalışıyor. Ayrıca, bu akıllı gözlük kitinin 5MP boyutunda fotoğraflar çekebildiğini de belirtelim. Google Glass’ın rakipleri yakın gelecekte artacak. Askeri teknolojilerinin tüketici elektroniğine transfer edilmesi de bugüne dek muazzam faydalar sağladığını düşünürsek, Huawei akıllı gözlüğü ile karşımıza gayet iddialı bir şekilde çıkabileceğini düşünüyoruz.